SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREMIJERKA
 
Kabinet Ane Brnabić: Problem sa Googleom tehnički, a ne politički
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 19.10.2018. - 20:13:08
BEOGRAD - Kabinet predsednice Vlade Srbije saopštio je danas, povodom informacija da je kompanija Google stavila Srbiju na "crnu listu", da su iz te firme dobijena "čvrsta uveravanja" da je reč o "tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu".

U saopštenju se navodi da je premijerka reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Google u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Predsednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Google od kojih su dobili čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu", stoji u saopštenju.

Iz kabineta predsednice Vlade su naveli da očekuju "najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji" i izrazili uverenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Google.

Upućen je apel da se važne informacije najpre provere jer kako se navodi, "objavljivanjem neproverenih informacija narušava se imidž Srbije, poverenje naših gradjana i otežava situacija poslovnoj zajednici".

Portal Vice preneo je ranije da je kompanija Google stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Google usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.