SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POZITIVNO
 
Jubmes banka: Nastavak rasta osnovnog biznisa u pola godine
Autor/izvor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
Datum objave: 10.08.2019. - 17:05:31
BEOGRAD - Beogradska Jubmes banka (JMBN) objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za prvih šest meseci 2019. godine tokom kojih je nastavljen rast osnovnog poslovanja, uz smanjeni rezultat usled jednokratnih pozitivnih efekata u protekloj godini

Jubmes je u periodu januar-jun tekuće godine zabeležio neto prihod od kamata od 293,6 miliona dinara što predstavlja rast od 23,9 odsto u odnosu na isti period 2018. Neto prihod od naknada i provizija je neznatno porastao na 55,7 miliona dinara.

Ipak, krajnji rezultat je pao skoro 72 odsto na 103,9 miliona dinara, usled visoke osnove u prvoj polovini godine kada je banka zabeležila značajne ostale prihode po osnovu prestanka obaveze za isplatu naplaćenih kupona za iračke obveznice.

Aktiva Jubmes banke na kraju juna iznosila je 15,67 milijardi dinara, što predstavlja rast od 0,3 odsto od početka godine.

Kao što je poznato, država je tokom maja izašla iz vlasništva u Jubmesu na ceni od 7.207 dinara po akciji, a beogradska kompanija Alta Pay Group je postala dominantni akcionar sa udelom od 28,5 odsto.