SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Jović: SDSS pokazao da je jači od mnogih koji mu prigovaraju nedostatak legitimiteta
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 27.05.2019. - 10:07:24
ZAGREB - "Najljepša hvala svima koji su jučer glasali za listu 24 (SDSS) i posebno onima koji su uz to još zaokružili i moje ime. Dobili smo 30 tisuća glasova, što je mnogo - iako nedovoljno za mandat. Dirnut sam time što je čak 4,590 ljudi pritom biralo i mene osobno. Ako ste ovdje pa čitate ovo - hvala vam najljepša", napisao je jutros Dejan Jović.

"Za analize ima vremena. Zasad samo da kažem da sam imao sam predivnih mjesec i pol dana u kampanji. Svakome bih preporučio to iskustvo. Ne bježite od politike, niti od javnosti. Politika je uzbudljiva. Imao sam čast i veliko zadovoljstvo (i to govorim iz srca) sresti se s mnogim ljudima, vidjeti mjesta koja ranije nisam vidio i osjetiti bliskost s onima koji prate i cijene moj rad, a meni su bili dosad nepoznati. Vidio sam ljude kojima je, baš kao i meni, bilo drago da smo se sreli. Naš je tim - nas 12 kandidata - funkcionirao vrlo skladno, pa smo postali bliski, iako se na početku nismo svi ni poznavali. Politika, dakle, stvara prijateljstva - a ne samo razdore i sudare.

Koliko god politika bila moja stalna tema, iznutra se vidi najbolje - naravno, ako imaš kritičko oko i dovoljan odmak od svega, pa i od sebe samog. Zahvalan sam SDSS-u, koji mi je ponudio da budem njihov kandidat, na tom iskustvu. Kao stranka, mogu biti barem jednako zadovoljni koliko i nezadovoljni rezultatom. Pokazali su da su jači od mnogih koji im prigovaraju na navodnom nedostatku legitimiteta. 30 tisuća glasova u današnjoj Hrvatskoj ne mogu samostalno skupiti baš sve parlamentarne stranke. To im otvara nove mogućnosti. Samo naprijed, pametno i hrabro!

Na Twitteru sam rekao, pa da ponovim: ovaj rezultat nije dovoljan za mandat, ali jest za ponos. Hvala vam na tome#, napisao je Jović na Facebooku.