SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODGOVOR
 
Josipović odgovara Milanoviću: Svaka javna osoba mora govoriti istinu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.04.2014. - 12:16:00
Zadnja izmjena: 23.04.2014. - 12:21:56
ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je danas, komentirajući jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića da "Predsjednik ne mora govoriti istinu", kako svaka javna osoba mora govoriti istinu i služiti ljudima koji su je izabrali.
Zamoljen od novinara da prokomentira jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića da "nikada ne bi bio Predsjednik, jer Predsjednik ne mora govoriti istinu", Josipović je novinarima rekao kako je on "zagovornik etike, po kojoj svaka javna osoba, a i privatna, mora govoriti istinu i mora predano služiti ljudima koji su je izabrali".

Novinari su Josipovića pitali i o čemu je jučer na sastanku razgovarao s novim glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom, na što je odgovorio kako je bila riječ o protokolarnom sastanku.

"Imamo nove visoke dužnosnike u pravosuđu - glavnog državnog odvjetnika i ravnateljicu USKOK-a, pa sam htio prije početka mandata istaknuti koliko je važan njihov posao i koliko društvo puno očekuje od njihova predanog rada", rekao je.

Također je, kaže, htio zahvaliti bivšem glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću na doprinosu u ustroju pravne države i progonu kriminala.

Na pitanje očekuje li da će Cvitan nastaviti Bajićev rad Josipović je odgovorio kako očekuje da novi glavni državni odvjetnik učini sve što može u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Josipović je s novinarima razgovarao na marginama skupa "Znanost klimatskih promjena i Hrvatska" koju su organizirali Zelena akcija, Grupa 22 i Heinrich Böll Stiftung-Hrvatska.