SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMBICIJE
 
Jiang Yu: Želim investirati u Kumrovec
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.04.2019. - 19:34:00
Zadnja izmjena: 11.04.2019. - 07:40:28
KUMROVEC - Kineska poduzetnica i osnivačica kompanije Z-Run Well Ton Industry Jiang Yu stigla je u posjet Hrvatskoj kako bi na licu mjesta vidjela Političku školu u Kumrovcu i donijela konačnu odluku o investiranju u nju.

Moćnu Yu dočekali su tamburaši s pjesmom "Moje Zagorje", a uz velik se osmijeh fotografirala uz spomenik Josipa Broza Tita, koji je za života gajio prisne odnose s kineskim političkim vrhom, što je za njegovu Jugoslaviju bilo od iznimnog značaja u raznim aspektima političkog, gospodarskog i društvenog života.

"Zbog Tita Kinezi vole Kumrovec", rekla je prilikom zadnjeg posjeta poduzetnica Yu, a za RTL Danas je ponudila još jedno razloga za optimizam:

"Prepuna sam emocija prema ovom mjestu. Volim ovo mjesto i mislim da ima veliki potencijal za razvoj kulture i turizma. Poštujem i kulturu i povijest mjesta. Nadam se da će više kineskih turista pristići u Kumrovec mojim trudom i poslovnim projektom, ali i turisti iz drugih zemalja."

Inače, u današnje vrijeme na mjestu škole jest Hotel Zagorje, a po peti je put stavljen na prodaju. Vrijednost nekretnine iznimne povijesne vrijednosti jest 12 milijuna kuna, iako je u prvim pokušajima prodaje iznosila devet milijuna kuna više. U međuvremenu su se izmijenili vlasnici, najprije DUUDI, kasnije Ministarstvo državne imovine, no zatečenu imovinu nitko nije čuvao, paprat je ovdje bila jedini oblik života.

U blizini su izvori termalnih voda, terme Tuhelj i terme Olimpija u Sloveniji, definitivno smatramo da bi budući investitor trebao razviti veoma profitabilni zdravstveni turizam", kazao je za RTL Danas pročelnik Općine Kumrovec Dario Bezjak.

A da suradnja uspije i u startu dobije prijateljsku nogu, Turistička zajednica Kumrovca tiskala je i brošure na kineskom pismu.