SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
AFERA SMS
 
Jelenić: Odluka o novoj istrazi protiv Brkića u idućih deset dana
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 19.10.2018. - 20:26:20
ZAGREB - Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić dao je intervju N1 Televiziji koji će u cijelosti biti emitiran u nedjelju. Kazao im je kako je cijeli spis o Brkiću iz 2011. rekonstruiran te da će o novom procesu odluka pasti u idućih deset dana.

"Ne bih rekao da je presuda pljuska ni DORH-u ni USKOK-u. Koliko znam USKOK je svoj posao odradio zakonito i svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje utemeljio na zakonitim dokazima i očekujem da će iskoristiti pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju.", rekao je Jelenić za N1 televiziju.

"Imamo sve ono što bi prema tim izjavama trebalo u tom spisu biti, odnosno što je bilo na raspolaganju tužitelju u trenutku kada je predlagao istražnom sucu provođenje hitnih istražnih radnji. Pribavili smo od Županijskog suda u Zagrebu njihove spise, od policije njihove, tako da bih mogao reći da je spis rekonstruiran."

"S obzirom na to da se radi o nama novom materijalu, da tako kažem, jer ja ga prije nisam vidio, niti ja doduše donosim odluke, ali novi je i za zamjenika na Općinskom sudu koji je zadužen s tim spisom. Očekujem da on u što kraćem roku moguće prouči taj materijal i da donese svoju odluku ima li tu ima osnovane sumnje protiv neke osobe ili nema i je li potrebno dalje nešto u tom pravcu."

"Oni nisu ispitani ne zato da bi opstala osnova za određivanje istražnog zatvora, oni nisu ispitani zato što kroz međunarodno pravnu pomoć do dana današnjeg nismo dobili zapisnike o ispitivanju tih svjedoka.

Koga god pitate od kolega tužitelja iz EU-a će vam reći da je s Londonom "najteže", da je s njima "najteže". I mogli bismo govoriti o tome zašto je Todorić od svih zemalja odabrao Veliku Britaniju."