SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAPLATA
 
Jamstva za 30 miljuna kuna kredita Hajduka aktivirat će se 20. i 31. listopada
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.10.2013. - 14:10:34
SPLIT - Jamstvo od 30 milijuna kuna koje je Grad Split dao za prošlogodišnji kredit Hajduka aktivirat će 20 listopada u Hypo banci, a 30. listopada u Privrednoj banci Zagreb (PBZ), najavio je danas splitski dogradonačelnik Goran Kovačević nakon što je gradskom poglavarstvu stigao dopis Hajduka da nije u mogućnosti vratiti taj kredit.
"Grad Split zbog proračunskih poteškoća također nije u mogućnosti obaviti uplatu preuzetog jamstva za kredit Hajduka, pa smo stupili u pregovore sa Hypo bankom i PBZ-om radi prevladavanja poteškoća", rekao je danas Kovačević na tematskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća posvećenoj financijskim poteškoćama u Hajduku.

Po Kovačevićevim riječima Grad Split odranije posluje s Hypo bankom s kojom je dogovoreno ona gradu odobri novi kredit od 23 miljuna kuna s kojim će se u cijelosti vratiti kreditni dug Hajduka toj banci od 15 milijuna kuna dok će se preostalih osam milijuna usmjerit na vraćanje Hajdukovog kreditnog duga PBZ-u.

"S PBZ-om smo dogovorili da osam miljuna Hajdukovog duga, u koji su uračunati glavnica, kamante i troškovi obrade, vratimo u roku od tri mjeseca nakon aktiviranja jamstva, dakle do kraja siječnja 2014. godine, a ta nam je banka obećala da u tom razdoblju neće zaračunavati zatezne kamate", pojasnio je Kovačević.