SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
INVESTICIJE
 
Jadranka Kosor: Nastavljamo gradnju Pelješkog mosta
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 19.08.2011. - 15:16:48
METKOVIĆ - Otvarajući radove na nasipu uz Neretvu u Metkoviću, premijerka Jadranka Kosor najavila je da će se već za nekoliko tjedana nastaviti i gradnja kontroverznog Pelješkog mosta.
– Razriješili smo sva pitanja vezana uz Pelješki most i Vladino je stajalište da ga treba graditi. Mi smo konačno zatvorili financijsku konstrukciju i sigurna sam da će u rujnu radovi biti nastavljeni. To je ključno opredjeljenje Vlade za razliku od SDP-a koji najavljuje, ako dođe u priliku, da bi zaustavio radove jer smatraju da taj most nije potreban. Mi mislimo da jest – naglasila je Kosor.

Premijerka Kosor je u Metkoviću, gdje je označila početak gradnje sustava obrane od poplava na desnoj obali Neretve, dočekana više nego srdačno.

Metkovci su još pod dojmom prošle zime kada su u više navrata bili pod vodom, a nasip dug 9 kilometara, koji stoji 28,5 milijuna kuna, od listopada 2014., kada je planiran završetak, značit će im miran san.

– Hrvatska vlada nikad nije imala premijerku koja ima snagu, viziju i budućnost i koja je rekla: "Mi ćemo ovo odraditi bez građevinske dozvole jer nećemo dopustiti da nam se ljudi tope".

Već 41 godinu spominje se ovaj nasip, a onda je došla naša princeza, naša kraljica i tada je Metkoviću sve procvjetalo. Vjerujte, da Jadranka Kosor ne sjedi na Markovu trgu, mi bismo nasip čekali još 140 godina! – rekao je metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo.