SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Jacko je želio biti Jar Jar
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 25.07.2015. - 21:06:10
ZAGREB - Jar Jar Binks je jedan od najsmotanijih i najblesavijih likova kompletnog serijala "Ratovi zvijezda", misle mnogi obožavatelji širom svijeta.
No, tko zna kakav bi bio da je George Lucas udovoljio želji Michaela Jacksona koji je želio tu ulogu za sebe!

U intervjuu za "Vice" to tvrdi glumac Ahmed Best, koji je sinkronizirao i posudio glas Jar Jaru u "Epizodi I – Fantomska prijetnja". Ustvari se njemu dogodila fantomska prijetnja, jer mu je Lucas priznao da se Michael ponudio za tu ulogu! Želio je imati šminku i proteze, a sve na tragu "Thrillera". Bili smo na Michaelovom koncertu u Wembley Areni, Natalie Portman, Georgova djeca i ja, i iza pozornice me George predstavio Michaelu i Lisa Marrie Presley, kao Jar Jara na što se ovaj jako iznenadio!. Kasnije na velikom afterpartyju, piao sam Georga zašto je to učinio. " Pa on želi tvoju "ulogu" odgovorio mi je! Imao sam osjećaj da to Georgu uopće ne odgovara, jer je Michael u tom trenutku bio veći i važniji od njegova filma, pa je vjerojatno imao rezerve, da mu ne zasjeni projekt, što je bilo vjerojatno. Best je na kraju ostao dijelom jednog od najuspješnijih filmskih hitova svih vremena.

Premda mi se čini nevažnom ova epizoda oko želje Michaela Jacksona da glumi glupasti lik u "Ratovima zvijezda", najjači svjetski internetski portali se prilično zabavljaju time, prenoseći svakodnevno neku bezveznu priču vezanu uz preminulog glazbenog velikana, pa sam zapravo mišljenja da filmski i/ili glazbeni studiji "iza brda valjaju" neki znatno veći projekt vezan uz Jackovo ime. Tako se pojavila i ona informacija o iznenada pronađenim njegovim pjesmama. Čak njih 20, kao da su to zabačene kovanice po uglovima stana...

Sličnom se strategijom proteklih mjeseci "reklamirao" nadolazeći nastavak "Jurskog parka", a Yahoo, AOL i drugi veliki igrači svaki su dan imali neku novu priču, najprije o starim "epizodama" a onda sa snimanja nove... Nadam se da će Michaela ipak ostaviti da počiva u miru!