DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
EMISIJA
 
Ivanović: Novi vlasnik Prve skinuo sa programa humanitarnu emisiju
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 29.12.2018. - 09:09:15
BEOGRAD - Voditelj Ivan Ivanović objavio je na Tviter nalogu, da je novi vlasnik televizije Prva skinuo sa programa večerašnju humanitarnu epizodu emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Ivanović je na Tviteru napisao da je vlasnik TV Prva to učinio zbog toga što je nezadovoljan objašnjenjem njegovog odlaska sa te televizije.

"Ovo je najbolji dokaz da je moja odluka ispravna i da je mrak pao na nacionalne frekvencije", napisao je Ivanović.

Dodao je da će "po ovome pamtiti prvi Kopernikusov dan na poslu".

Ivanović je ranije najavio da će poslednja emisija biti emitovana 28. decembra i da posle tog neće raditi jer "ne želi da predstavlja dekor za lažnu slobodu".

TV Prva je nakon toga saopštila da je zahvalna Ivanoviću na saradnji i da poštuje njegovu odluku.

Prva TV: Nema emisije, Ivanovića sankcionišemo zbog uvreda i neistina

Prva televizija obavestila je večeras gledaoce da neće emitovati poslednju epizodu emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", jer rukovodstvo te medijske kuće ne može da dozvoli "iznošenje neistina i ničim izazvanih uvreda".

"Kako je u svojoj poslednjoj emisiji gospodin Ivanović izneo neistine, uvrede i kritike na račun rada kuće u kojoj je izgradio svoju karijeru, Prva televizija je odlučila da takvo nedolično ponašanje sankcioniše", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Prva televizija želela da emituje novogodišnju emisiju "Veče sa Ivanom Ivanovićem" iako nemaju ugovor sa njim, pa "samim tim ni obavezu da emituje poslednju epizodu emisije".

"Ova kuća je time želela da na lep način stavi tačku na dugogodišnju zajedničku saradnju, i da, kao i svake godine, nagradi svoje gledaoce za ukazano poverenje. Medjutim, pošto gospodin Ivanović nije ispoštovao humanitarnu svrhu ove novogodišnje emisije, i od svoje publike i Prve televizije se nije oprostio na način na koji dolikuje, ova, iako snimljena emisija, nažalost, neće biti emitovana", saopštila je ta televizija.

Dodaje se da je TV Prva sinonim, ne samo za profesionalizam, već i za najbolje uslove rada, da finansiraju sve svoje sadržaje, zbog čega i imaju pravo da odlučuju šta će biti u programskoj šemi.

Umesto emisije, najavljeno je da će biti emitovan film "Stado" i ocenjuje da je dovoljno i to što su gledaoci dobili novogodišnje poklone i proveli sjajno vreme u studiju Prve televizije.

"To je najvažnije i zato ostajemo u duhu pozitivnih, prazničnih želja. Zatvaramo vrata već ispričanim pričama. Vreme je za nove početke. I zaista, želimo Ivanu Ivanoviću uspešnu novu priču", navodi se u saopštenju.

Vditelj Ivan Ivanović objavio je prethodno večeras na Tviter nalogu, da je novi vlasnik televizije skinuo sa programa poslednju epozodu njegove emsije.

"Ovo je najbolji dokaz da je moja odluka ispravna i da je mrak pao na nacionalne frekvencije", napisao je Ivanović, koji je nedavno objavio da odlazi sa TV Prva jer "ne želi da predstavlja dekor za lažnu slobodu".