SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LUKE
 
Investitori iz Emirata žele da preuzmu Luku Bar
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 28.01.2019. - 11:02:59
BAR - Predstavnici kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), iza kojih stoji vladajuća kraljevska porodica Al Nahijan, doći će tokom ove nedelje u posetu Crnoj Gori, kako bi se raspitali o privatizaciji Luke Bar.

Kako su objavile podgoričke „Vijesti" na svom sajtu, pozivajući se na izvor iz Luke Bar, tokom posjete planiran je i dolazak dva arapska inženjera u barsku kompaniju.

Crnogorska Vlada, Ministarstvo ekonomije i Savet za privatizaciju još zvanično nisu definisali plan privatizacije za ovu godinu, ali kako list navodi, pozivajući se na izvore, vlada „ubrzava zaokruživanje svih pravnih akata da bi se spremno dočekalo raspisivanje tendera za Luku Bar".

Crnogorski predsednik Milo Đukanović nedavno je boravio u UAE gde je razgovarao sa onima koji su iskazali interesovanje za Luku Bar.

Kako se navodi, investitori iz Emirata iskazivali su interesovanje za Luku Bar i pre dve godine kada je bio aktuelan prethodni tender za barsku kompaniju, ali i 2013. godine tokom koje su bivši deo Luke – Kontejnerski terminali i generalni tereti, posle sprovedenog tendera, prodati tuskoj kompaniji Global Ports Holding.

List prenosi i da su pri kraju pregovori o usvajanju novog kolektivnog ugovora u Luci Bar, o čemu je novi direktor Vladan Vučelić u petak razgovarao s predstavnicima sindikalnih organizacija i dodaje da je ostalo da se usaglase detalji oko otpremnina i platnih razreda.