SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠANSA
 
Inicijativa Digitalna Srbija: Digitalna ekonomija je istorijska šansa Srbije
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 03.03.2018. - 17:55:28
BEOGRAD - Inicijativa Digitalna Srbija predstaviće se sutra na Kopaonik biznis forumu na uvodnom panelu koju će označiti početak tog skupa koji okuplja najznačajnije kompanije, privrednike, ekonomiste, predstavnike vlasti i medjunarodnih finansijskih institucija i diplomate.

Na panelu "Digitalna ekonomija: Istorijska šansa Srbije" pomoćnica direktora BioSens Instituta Vesna Crnojević Bengin će primerima iz ličnog iskustva pokazati da se četvrta industrijska revolucija koja je u toku tiče svih gradjana i da će svaka privredna grana morati da se prilagodi, kao i da je medju prvima u ovaj proces ušla poljoprivreda, navodi se u saopštenju Digitalne Srbije.

Direktor Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji Dragan Tomić ukazaće da je, kao i kod drugih velikih promena u biznisu, najvažnije pitanje da li kompanija ima spremne ljude koji će tu promenu da iznesu. On će govoriti i o partnerskom programu Inicijative Digitalna Srbije i Fondacije Petlja, koji promoviše učenje programiranja u osnovima školama, i njegovoj važnosti za srpsku privredu.

Jedan od osnivača i direktor Nordeusa Branko Milutinović govoriće o neophodnosti da se svaka kompanija transformiše, da preispita svoje postojeće procese i način poslovanja da bi opstala i bila uspešna u 21. veku.

Glumac i producent Miloš Biković moderiraće razgovor i iz svog ugla doprineti tezi da je digitalna transformacija već počela da iz korena menja svaku profesiju.

Inicijativa Digitalna Srbija je organizacija čiji je cilj da pomogne bržu transformaciju Srbije u digitalno društvo kako bi Srbija u narednoj deceniji postala jedna od vodećih digitalnih ekonomija.

"Osnivači, kompanije i organizacije koje su vodeće u oblastima u kojima posluju, stavili su na raspolaganje svoje resurse, znanje i kontakte kako bi naše društvo što pre stiglo do tog cilja. Svoje aktivnosti Inicijativa

Digitalna Srbija usmerava na stvaranje poslovnog okruženja koje je u službi digitalnih inovacija, jačanje obrazovnog sistema, pružanje podrške preduzetničkim kompanijama u početnoj i fazi rasta, osnaživanje privrednih grana sa potencijalom za ogroman rast i pokretanje javnog dijaloga o prednostima digitalne transformacije", navodi se u saopštenju te inicijative.