SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FONDOVI
 
Ilirika Beograd preuzela upravljanje FIMA novac investicionog fonda
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.12.2011. - 14:29:05
BEOGRAD - Društvo za upravljanje investicionim fondovima (DZU) Ilirika a.d. Beograd, posle postignutog dogovora sa DZU Fimom invest, danas je i zvanično preuzela upravljanje FIMA novac investicionim fondom.
Uz saglasnost Komisije za hartije od vrednosti, DZU ILIRIKA je ovim preuzimanjem ponudila ulagačima i fond očuvanja vrednosti imovine koji ulaže u depozite i kratkoročne hartije od vrednosti. Posle preuzimanja Deltinih fondova, ranije ove godine, Ilirika je prvo društvo koje u Srbiji ima 5 investicionih fondova.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova iznosi 1,453,668,247.53 dinara. dok je tržišni udeo ILIRIKE DZU 14,44 procenata. Ilirika je tom drugom akvizicijom ove godine došla u sam vrh po visini sredstava kojima upravlja u iznosu od preko 2 miliona evra, kao i po broju fondova pod upravljanjem. Društvo pod upravom ima najširu ponudu za investiranje u investicione fondove: Ilirika Gold - prvi sektorski fond koji ulaže u zlato i ostale plemenite metale, Ilirika Global - fond za ulaganje u najbolje strane akcije, Delta Dynamic - fond za ulaganje u domaće hartije, Delta Plus - fond za balansirano ulaganje koji ulaže deo imovine u obaveznice, kao i Fima novac investicioni fond.