SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
IGH među šest kandidata za posao idejnog projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.02.2018. - 22:18:55
PODGORICA - Na tender za nabavku usluge izrade idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane “Pljevlja” stiglo je šest ponuda koje su otvorene u Elektroprivredi Crne Gore. Stigle su po dvije ponude iz Njemačke i Hrvatske, jednu ponudu je dostavio konzorcijum iz Češke, i jednu crnogorsko-srpski konzorcijum.

“EPCG je 25. decembra 2017. godine raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta, a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost tendera iznosi 900 hiljada eura sa PDV-om”, navodi se u saopštenju EPCG dostavljenom portalu Investitor.me.

Zajednička ponuda poslale su kompanije Škoda Praha a.s. i Škoda Praha Invest s.r.o iz Češke Republike, kao i grupa ponuđača iz Hrvatske: Institut IGH, Zarubezhenergoprojekt i CAU – “Centar za arhitekturu i urbanizam.

Ponude su poslale kompanije Steag Energy Services Gmbh i VPC Gmbh iz Njemačke. Grupa ponuđača: Institut za građevinarstvo doo Podgorica i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi doo Beograd, poslala je, takođe, ponudu, kao i konzorcijum “Ekonerg – Nikcom –Esotech iz Hrvatske.

“Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE “Pljevlja”.

Plan je da se poslije odabira kompanije i izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine. Plan je da se projekat ekološke rekonstrukcije završi do 2021, a uključuje, izmedju ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjedjenje rada elektorfilterskog posrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja”, saopšteno je iz EPCG.