SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PATENTI
 
Huawei traži od Verizona milijardu dolara za više od 230 patenata
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.06.2019. - 08:01:55
WASHINGTON - Huawei Technologies poručio je Verizon Communicationsu da bi američka kompanija trebala platiti naknade za izdavanje dozvola za više od 230 patenata kineske tvrtke za proizvodnju telekomunikacijske opreme, a ukupno traži više od milijardu dolara, otkriva Reuters.

Verizon bi trebao platiti kako bi "riješio pitanje licenciranja patenata", napisao je Huaweijev izvršni direktor za licenciranje intelektualnog vlasništva u veljači, izvijestio je ranije Wall Street Journal. Patenti pokrivaju mrežnu opremu za više od dvadeset dobavljača tvrtke, uključujući velike američke tvrtke, ali ti prodavači obeštećuju Verizon, kazao je. Nekim od tih tvrtki izravno se obratio Huawei.

Spomenuti patenti se kreću od opreme jezgrene mreže, fiksne infrastrukture do internet tehnologije. Naknade za izdavanje dozvola za više od 230 traženih patenata iznose više od milijardu dolara, kazao je.

Huawei se bori s američkom vladom više od godinu dana. Stručnjaci za nacionalnu sigurnost zabrinuti su da bi "stražnja vrata" u usmjerivačima, prekidačima i drugim Huaweijevim uređajima mogla omogućiti Kini da špijunira komunikacije u SAD-u. Huawei je demantirao da će pomoći kineskom špijuniranju.