SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POZIV
 
HTZ objavio tri javna poziva za razvoj turizma vrijedna 9 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 05.01.2018. - 12:52:14
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je tri javna poziva za programe potpora putem kojih će dodijeliti bespovratnih ukupno devet milijuna kuna, a s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Objavljena su dva javna poziva za potpore na turistički nerazvijenim područjima za ovu godinu - potporu turističkim zajednicama te projektima turističkih inicijativa i proizvoda, dok se treći poziv odnosi na potpora programima destinacijskih menadžment kompanija za 2018. godinu, a zainteresirani će se moći prijaviti do 31. siječnja.
Najveći je iznos od pet milijuna kuna osiguran za potpore programima i projektima turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima, a novac će se odobravati kroz tri namjene koje obuhvaćaju razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, uvjete boravka turista, razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture te edukacije.

Kroz javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini dodjeljivat će se bespovratne potpore za poduzetničke i javne projekte koji pridonose ciljevima kao što su aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka turista na ta područja, posebice u razdoblju pred i posezone. Potpore će se moći dobiti i za izgradnju, obnovu i podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja i sl. Ukupno dva milijuna kuna potpore odobravat će se kroz dva programa - razvoj i unapređenje ključnih proizvoda u razdoblju pred i posezone te razvoj turističkih inicijativa i proizvoda.

Ukupno dva milijuna kuna osigurano je i za potpore programima destinacijskih menadžment kompanija u ovoj godini, a namijenjena su programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa. Cilj je uz ostalo aktivacija neiskorištenih turističkih resursa, ali i kreiranje novih motiva dolazaka turista na cijelom području države, kao i razvoj inovativnih proizvoda koji omogućavaju produljenje turističke sezone i smanjenju sezonalnosti te povećanje turističkog prometa, posebice u razdoblju pred i posezone.

"Ove smo godine javne pozive odlučili raspisati već u siječnju jer korisnicima naših potpora želimo dati dovoljno vremena za apliciranje, ali i za planiranje te realizaciju aktivnosti", ističe u priopćenju direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Najavljuje da će rezultati natječaja biti poznati tijekom prve polovice 2018. godine.