DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
HT-u certifikat za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 25.01.2019. - 16:19:24
ZAGREB - Hrvatskom Telekomu (HT) drugu je godinu zaredom pripao certifikat "P3 - Best in Test" za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, izvijestio je u petak na konferenciji za novinare član Uprave HT-a Boris Drilo.

HT je, kako je rekao, s 948 od 1000 mogućih bodova osvojio prvo mjesto među tri operatera koji djeluju u Hrvatskoj i drugo unutar DT grupe u 11 europskih zemalja, a bolji je bio samo operater u Nizozemskoj. HT-ova mobilna mreža ušla je i među deset najboljih u svijetu.

Testiranje je provela kompanija P3 Communications krajem studenoga i početkom prosinca prošle godine u različitim vremenskim uvjetima, na području 25 gradova i brojnih prometnica.

Pritom je, kažu u HT-u, potvrđena izvrsnost HT-ove mobilne mreže u podatkovnim uslugama te ključnim sastavnicama korisničkoga iskustva - brzini surfanja i upotrebe aplikacija, kakvoći zvuka i pokrivenosti.

Boris Drilo ističe da je ovogodišnji certifikat od posebnoga značaja za HT i njegove korisnike, jer je prošle godine započela modernizacija HT-ove mobilne mreže.

Vrijednost investicije u poboljšanje mobilne mreže u prošloj i ovoj godini bit će veća od milijarde kuna, rekao je Drilo.

Po njegovim riječima, mreža je potpuno modernizirana u Istri, Zagrebačkoj županiji i u Zagrebu, a cilj je do kraja godine i druge dijelove Hrvatske potpuno pripremiti za uvođenje 5G tehnologije.

Istraživanje kompanije P3 Communication međunarodno je priznato neovisno istraživanje mobilnih mreža koje se temelji na usporedbi sudionika određenog tržišta. Najnovije izdanje toga istraživanja obuhvatilo je 120 mobilnih mreža u svijetu.

Metodologija testiranja P3 smatra se standardom u više od 80 zemalja i mjeri kakvoću mobilne mreže u kategorijama glasovnih i podatkovnih usluga te korisničko iskustvo u korištenju mreže.