SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MESO
 
Hrvatska junetina rastom od 25 posto zaustavila uvoz
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 16.04.2019. - 14:48:51
ZAGREB - Udruga Baby Beef prvi rođendan svoje robne marke "Hrvatska junetina" dočekuje uz pozitivne brojeve: prodaja tog mesa u trgovačkim lancima i mesnicama rasla je po dvoznamenkastim stopama. 

U Udrugu se priključilo više od 50 novih članica; a u ovoj godini očekuju rast uzgoja između 10 i 15 posto. Darko Celovec, predsjednik Udruge Baby Beef, kaže kako je prvi put u deset godina zaustavljen uvoz goveđeg mesa.

- Prodaja naše Hrvatske junetine Udruge baby beef rasla i do 25 posto u pojedinim trgovačkim lancima. Budući da Udruga čini 90 posto proizvodnje junetine u zemlji, usudim se reći da smo i mi pridonijeli promjeni trenda. Uvjeren sam kako će taj trend još više ići u našu korist jer smo u ovu godinu dana dobili više od 50 novih članica i povećavamo proizvodnju. Sve to ulijeva nam optimizam, kaže Celovec.

Hrvatska junetina je u prvoj godini ušla u sedam velikih trgovačkih lanaca, netom je potpisan ugovor s Tommyjem. Najveći rast prodaje mesa bilježi KTC (25 posto), ali značajno rastu pridonose i mesnice gdje se opskrbljuje sve veći broj kupaca. Inače, dosad je potpisano 29 partnerskih ugovora o korištenju branda. Partneri koji mogu koristiti brand su trgovački lanci, mesnice i ugostitelji.