SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI ISKORAK
 
HPB nakon pripajanja Jadranske banke ima 600.000 klijenata
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.04.2019. - 13:43:45
ZAGREB - Uspješno pripajanje Jadranske banke i dosadašnji napredak HPB-a u svim segmentima poslovanja temelji su daljnjeg razvoja najveće banke u hrvatskom vlasništvu, poručuju iz HPB-a.

Jadranska banka je uspješno pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci i 1. travnja postale su jedna banka. Tim u kojem su radili zaposlenici HPB-a i JABA-e nakon osam mjeseci završio je jednu od najbrže provedenih bankarskih integracija u Hrvatskoj.

"Ponosan sam jer smo uspješno i brzo proveli restrukturiranje i pripajanje Jadranske banke kojoj je nakon sanacije bio potreban vlasnik spreman omogućiti nastavak poslovanja. Bio je to pravi podvig - posao koji smo kao tim prvi put radili zajedno što naš uspjeh čini još većim. Cilj je bio omogućiti opstanak JABA-e pod krovom najveće banke u hrvatskom vlasništvu i stvoriti uvjete za nastavak jačanja tržišnog položaja HPB-a. U Šibeniku smo osnovali jedan od najvećih HPB-ovih regionalnih centara koji će voditi poslovanje u Šibensko-kninskoj županiji. Kako bi se zadržao što veći broj radnih mjesta, HPB je decentralizirala dio funkcija tako da, uz zaposlenike Regionalnog centra, u Šibeniku nastavljaju raditi i zaposlenici u drugim sektorima", rekao je Mato Filipović, čelnik Jadranske banke u proteklih osam mjeseci.

Posebnu ulogu u ovom projektu, navode u HPB-u, imao je njhov informatički tim.

"Pripreme za pripajanje, posebno IT migracija, kompleksno je područje za koje je bio neophodan angažman naših vrhunskih stručnjaka. HPB je na ovom primjeru pokazala da u IT segmentu ima resurse za najzahtjevnije poslove i da smo spremni za tehnološko doba za koje su potrebni takvi profesionalci", rekla je Lada Milinović, izvršna direktorica Sektora informatike HPB-a.

"Ovaj nas je uspjeh ohrabrio na putu stvaranja digitalne banke", naglasio je Mladen Mrvelj, član Uprave HPB-a odgovoran za Informatiku te dodao da je Banka po nekim uslugama ispred konkurencije i da određeni digitalni proizvodi predstavljaju inovacije na hrvatskom tržištu

S novih 40 tisuća klijenata Jadranske banke HPB je premašila brojku od 600 tisuća klijenata, ima 12 regionalnih centara, 58 poslovnica i najveću distributivnu mrežu za pružanje bankarskih usluga u Hrvatskoj.

"Povjerenje koje su klijenti JABA-e iskazali nastavljajući poslovanje s HPB-om za nas je najveće zadovoljstvo, a imamo povećanje u svim segmentima - stanovništvu, poduzetništvu i lokalnoj samoupravi. Proces integracije za sve nas je bio veliki izazov nakon kojeg imamo uvjete kao jedna banka biti još konkurentniji na tržištu", rekao je Domagoj Karadjole, član Uprave HPB-a.

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a, ponosan je na tim koji je omogućio da HPB ostvari iskorak u srednjoj Dalmaciji u čijem razvoju banka želi više sudjelovati i jačati tržišnu poziciju:

"Pripajanje Jadranske banke je važan korak u stvaranju jake banke u hrvatskom vlasništvu. Bogatiji smo za 40 tisuća klijenata i za važno iskustvo. Pojačali smo svoje prisustvo u Dalmaciji što nam je strateški cilj. Zahvaljujem kolegama iz obje, a sada jedne banke na odlično obavljenom poslu."