SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUKOBI
 
HNS prijeti napuštanjem vladajuće koalicije
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 01.12.2018. - 09:14:10
ZAGREB - Nakon što je HNS najavio press konferenciju koju planiraju održati danas s početkom u 11 sati, na kojoj će glavna tema biti Zakon o udžbenicima zbog kojeg prijete i izlaskom iz koalicije, izvor iz Vlade blizak premijeru za N1 ironično poručuje da ovo izgleda kao 'novi državni udar'.

HNS-u je, tvrde, bilo obećano da će se Zakon o udžbenicima naći na sjednici Vlade u petak, ali dogovor u HDZ-u nisu ispoštovali. Ako se taj Zakon u srijedu ne stavi na dnevni red Vlade, prijete da će izaći iz Vlade, piše Jutarnji list.

Zakon o udžbenicima, tvrde u HNS-u, premijer već treći put odbio staviti na dnevni red Vlade. U obliku koji je prošao javno savjetovanje i dobio pozitivna mišljenja svih nadležnih ministarstava trebao se naći i na jučerašnjoj sjednici, ali je ponovno u zadnji čas skinut na užem kabinetu, zbog čega sada u HNS-u prijete da će izaći iz vladajuće koalicije, tvrde, dovodi u pitanje cijelu obrazovnu reformu.

Izvor iz Vlade blizak premijeru za N1 ironično poručuje da ovo izgleda kao 'novi državni udar'.

"Zakon o udžbenicima svakako je i bio planiran da ide na sjednicu Vlade u srijedu. Nema stoga razloga za stvaranjem drame", poručio je izvor iz Vlade za N1 nakon što je HNS zaprijetio da će izaći iz koalicije zbog nepoštivanja dogovora.

Ivan Vrdoljak u 11 sati održat će konferenciju za novinare.