SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
ODLUKE
 
HEP preuzima opskrbu plinom Petrokemije na određeno vrijeme
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.09.2018. - 17:24:37
ZAGREB - Zbog kontinuirane isporuke plina, koja je nužna kako bi se omogućila neprekinuta proizvodnja Petrokemije, Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o opskrbi plinom društva Petrokemije.

Zadužila je Glavnu skupštinu društva HEP-a da donošenjem odgovarajućih odluka iz svoje ovlasti osigura da HEP preuzme opskrbu plinom na određeno vrijeme od 1. listopada do 1. prosinca.

Zbog odlaska na novu dužnost, razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministrice vanjskih i europskih poslova Amir Muharemi, Joseph Gene Petrić te Ivica Glasnović, a novim pomoćnicima ministrice imenovani su Stribor Kikerec, od 15. listopada, Vinko Ljubičić, Ivana Živković i Mario Horvatić.

Denis Kovačić razriješen je dužnosti člana Otočnog vijeća, a novim je članom imenovan Mate Car kao predstavnik Ministarstva zdravstva.

Izmijenjena je odluka o osnivanju i imenovanju članova Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske - razriješen je dosadašnji član Savjeta Antun Medić, na osobni zahtjev, a za novu članicu, kao predstavnica hrvatskog iseljeništva/dijaspore za Južnoafričku Republiku, imenovana je Lovorka Duvnjak.