DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
HEP Plin preuzeo virovitički Plin Vtc
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.04.2019. - 14:57:44
ZAGREB - Tvrtka HEP Plin preuzela je virovitičku tvrtku Plin Vtc, a u srijedu je potpisan ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela, ukupno vrijedan 19,65 milijuna kuna, izvijestili su iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

HEP Plin je potpisao ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela u tvrtki Plin Vtc s predstavnicima suvlasnika - Gradom Viroviticom te općinama Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje.

HEP Plin je na taj način stekao vlasništvo nad 379 kilometara plinske distribucijske mreže u Virovitičko-podravskoj županiji te preuzeo opskrbu novih 7.377 kupaca, ističe se u priopćenju.

Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela, ukupne vrijednosti 19,65 milijuna kuna, potpisali su direktor HEP Plina Damir Pećušak te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, te načelnici općina Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje - Đuro Bukvić, Hrvoje Miler, Marko Ajček i Siniša Horvat.

"Preuzimanje društva Plin Vtc dio je strategije HEP grupe, koja je usmjerena daljnjem razvoju plinskog poslovanja te aktivnom sudjelovanju u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu", izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Tom je akvizicijom, dodaje Barbarić, HEP Plin potvrdio položaj jednog od vodećeg distributera i opskrbljivača plinom u Hrvatskoj, s iskustvom i tradicijom poslovanja od gotovo pola stoljeća. "Ta činjenica, kao i sinergija plinskog poslovanja na razini HEP grupe koja stoji iza HEP Plina, građanima i tvrtkama u ovom dijelu Virovitičko-podravske županije jamče sigurnu i stabilnu uslugu opskrbe plinom", izjavio je Barbarić.

Kako se ističu u priopćenju, distribucijska mreža Plin Vtc-a u Virovitičko-podravskoj županiji pripojit će se postojećoj mreži HEP Plina, ukupne duljine 2.700 kilometara, koja se nalazi na području Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i dijela Virovitičko-podravske županije.

"Uz postojećih 75 tisuća kupaca, HEP Plin također preuzima i jamstvo daljnje sigurne opskrbe više od sedam tisuća novih kupaca prirodnog plina na području Grada Virovitice te općina Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje", naglašavaju iz HEP-a.

Ističu također da je preuzimanje tvrtke Plin Vtc nastavak poslovnih aktivnosti širenja HEP Plina, nakon što je 2018. godine preuzeo distribucijsku mrežu od općine Feričanci.

"Hrvatska elektroprivreda će preko HEP Plina nastaviti s aktivnostima na preuzimanju plinske mreže u vlasništvu jedinica lokalne samouprave te akvizicijama drugih tvrtki koje se bave distribucijom i opskrbom plinom. Osim toga, dugoročni planovi HEP Plina usmjereni su na izgradnju dodatne plinske mreže te uvođenje novih tehnologija, poput daljinskog očitanja i 'pametnih' plinomjera, čime se osiguravaju temelji za daljnje povećanje broja kupaca, količine distribuiranog plina i povećanje kvalitete usluge", zaključuje se u priopćenju.