SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
SLIKOVITO
 
Hasanbegović: Bandić o Loli Ribaru zna koliko i ja o kvantnoj fizici
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 22.10.2017. - 09:45:14
ZAGREB - Zlatko Hasanbegović više nije ministar, no čini se da nije ništa manje utjecajan u političkom životu Hrvatske.

On i članovi stranke Neovisni za Hrvatsku prevaga su koja čini većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a čini se da ih i Plenković drži za "zlatnu rezervu" na nacionalnoj razini, iako se po Hasanbegovićevim istupima to i ne čini realnim. U to nas je uvjerio i tijekom intervjua koji smo ovaj tjedan napravili upravo kad su počela uhićenja Agrokorovih direktora.

Je li ulazak policije u Todorićevu vilu i uhićenje njegovih ljudi očekivani epilog priče o Agrokoru?

"Agrokor u biti jest i prvorazredno svjetonazorsko pitanje, ali ne na način kako mi se, neutemeljeno, imputirala uporaba toga pojma. Naime, rasprava o Agrokoru osvješćivanje je temeljnih vrijednosti na kojima bi trebala počivati moderna hrvatska država, a koje su ne samo u slučaju posrnuća ovoga koncerna već na svakom polju javnoga i društvenoga života zanijekane. Zapravo, svjedočimo predvidljivom epilogu i kraju jednoga poslovno-političkog monstruma koji je sam po sebi metafora hrvatske postkomunističke tranzicije", kazao je bivši ministar u razgovoru za Večernji list.

Hasanbegović je bio jedan od protivnika dizanja biste partizanskom heroju Ivi Loli Ribaru, a gradonačelniku Milanu Bandiću je poručio da "o Loli Ribaru zna koliko i on o kvantnoj fizici".