DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOSOVO-SRBIJA-EU
 
Haradinaj odgovara Federici Mogherini: Nema ukidanja taksi
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 16.12.2018. - 19:19:28
PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj u ponedeljak će odgovoriti negativno na predlog visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federice Mogherini koja u pismu kosovskom premijeru predlaže da ukidanje viza bude nagradjeno promenom naziva Kosova u sporazumu CEFTA, objavio je portal gazetaexpress.

Prištinski mediji ranije danas javili su da su Mogherini i komesari za trgovinu Cecilila Malmstrom i proširenje i politike dobrosusedstva Johannes Hahn zatražili ukidanje takse od 100 odsto za promenu naziva UNMIK u sporazumu CEFTA i zamenu za Kosovo*.

Šef kabineta premijera Avni Arifi je za portal gazetaexpress rekao da "pismo ne sadrži nijedan red ili stav koji nije poznat gradjanima Kosova".

Iz ovog odgovora se, prema tom portalu, može zaključiti da Haradinaj neće prihvatiti ponudu visokih zvaničnika Evropske unije.

Za sutra u Briselu je predvidjen susret Haradinaja i drugih visokih zvaničnika Kosova sa Mogerini u procesu ostvarivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Kosova i EU.