SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
UPOZORENJA
 
Hanfa: Trade Inc. nema ovlaštenja za pružanje investicijskih usluga
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.04.2017. - 12:34:17
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u petak kako tvrtka Trade Inc. sa sjedištem na Tajvanu nudi ulagateljima na području Hrvatske investicijske usluge, a za to nema ovlaštenje.

Prema podacima s kojima raspolaže Hanfa, Trade Inc. posredstvom prodajnih predstavnika nudi ulagateljima na području Hrvatske investicijske usluge, poput upravljanja portfeljem, navodi se u priopćenju.

U skladu s odredbama Zakona o tržištu kapitala, investicijsko društvo koje ima sjedište u trećoj zemlji (odnosno zemlji izvan Europske unije) može investicijske usluge pružati na području Republike Hrvatske samo osnivanjem podružnice ako za to dobije odobrenje Hanfe.

Prema podacima kojima raspolaže Hanfa, Trade Inc. nema registriranu podružnicu u Hrvatskoj niti je zatražilo odobrenje za njezino osnivanje. "Slijedom navedenog, Trade Inc. nema ovlaštenje za pružanje investicijskih usluga na području Republike Hrvatske", ističu iz Hanfe.

Hanfa stoga poziva ulagatelje s područja Hrvatske na najveći mogući oprez prilikom razmatranja prihvaćanja ponude od strane Trade Inc. i njegovih predstavnika, a s obzirom da Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja, niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama.