SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRAĐA
 
Hakirali Microsoft i ukrali bitcoine
Autor/izvor: SEEbiz / Vidi.hr
Datum objave: 06.05.2019. - 10:19:52
NEW YORK - Microsoft je nedavno imao novi hakerski upad u kojem su hakeri preko računa zaposlenika u službi za korisnike, pokupili hrpu podataka korisnika Microsoftovih e-mail servisa poput Outlooka i Hotmaila. 

Microsoft je povodom ovoga prvo rekao da su hakeri pokupili samo email adrese, imena datoteka, predmete emailova (subjects) i nazive drugih email adresa s kojima su korisnici komunicirali, no da hakerima nisu bili izloženi sadržaji mailova, kao ni privitci (attachements). Nakon toga je ipak priznao da su hakeri mogli pokupiti i neke druge podatke, pa je savjetovao svima da mijenjaju passworde.

Kako se čini, taj upad je ipak izazvao veće posljedice, jer se na internetu oglasilo više ljudi koji su izjavili da se Microsoftovi email računi sada koriste za krađu Bitcona.

Detalje upada je opisao Javon Ritmeister s foruma Gathering Tweakers stranice, koji je opisao da su hakeri s njegovog Kraken računa ukrali 1 bitcoin nakon resetiranja passworda. Osim njega, na Motherboardu su se oglasili i drugi korisnici koji su rekli da su im hakeri na isti način pokrali bitcoinove do vrijednosti od čak 25.000 dolara.

Microsoft je sve korisnike koji misle da su zbog malicioznih aktivnosti na email servisima oštećeni na bilo koji način, pozvao da ga kontaktiraju, no zasad još nije komentirao tvrdnju Ritmeistera i drugih navodno pokradenih korisnika.