DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
INTERES
 
GroundStone želi preuzeti Apartmane Medena
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.12.2016. - 10:41:06
ZAGREB - Fond GroundStone zainteresiran je za kupnju Apartmana Medena, doznaje se neslužbeno.

Zbog ove je informacije Zagrebačka burza uvrstila dionice Apartmana Medena (ZSE:AMDN-R-A) u segment promatranja. 

GroundStone Capital, čiji je član Uprave Zlatko Mateša, nedavno je najavio da će ulagati u startupe, telekomunikacije, medije i IT tvrtke. Ipak, čini se, veliki naglasak bit će zapravo na nekretninama i turizmu. Tvrtka GroundStone Capital osnovana je krajem prošle godine, a njen osnivač nije Mateša već Zoran Ćurković, osnivač i prvi direktor H1 telekoma. U GroundStoneu su uz Matešu i Ćurkovića i bivši potpredsjednik Svjetske banke za Europu, Brazilac Carlos A. Primo Braga te direktor Eshara Capitala iz Abu Dhabija, Mohammed Al Fahim. 

Podsjetimo, početkom godine skopljena je predstečajna nagodba za Apartmane Medena. Nakon velikih gubitaka prethodnih godina Medena postaje privatna kompanija u vlasništvu tvrtke Kermas energija Danka Končara. Riječ je o krovnoj Končarevoj tvrtki, koja ulaže u različite sektore, od brodogradnje preko energetike do turizma.
Novi vlasnik Medene ima objekte velikih smještajnih kapaciteta - 650 soba, ali s dvije zvijezdice, koje na tržištu slabo kotiraju i donose skromne prihode. Cilj je rekonstrukcijom hotela podići kategorizaciju na četiri zvjezdice.