DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTUŽBE
 
Grmoja: Šeks je šutio, a znao je za kaznenu prijavu HNB-a protiv Lukovića
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 22.11.2017. - 09:47:11
ZAGREB - Nikola Grmoja, zastupnik Mosta, na konferenciji za medije predstavio je dokumente za koje tvrdi da pokazuju odgovornost Vladimira Šeksa i idu u prilog nužnosti nastavka rada istražnog povjerenstva za Agrokor.

Grmoja je iz arhive izvadio članak objavljen u veljači 1992. godine u Slobodnom tjedniku, u kojem postoji faksimil kaznene prijave koju je Hrvatska narodna banka podnijela protiv Zagrebačke banke, odnosno protiv njenog tadašnjeg čelnog čovjeka Franje Lukovića.

- Došao sam do zanimljive činjenice iz 1992. godine - Agrokor je dobio namjenski kredit za kukuruz koji je nenamjenski trošio. Riječ je o šest milijuna tadašnjih njemačkih maraka. Prijava je podnesena Okružnom javnom tužilaštvu na čelu kojeg je tada bio Vladimir Šeks. On je svih ovih godina znao za tu prijavu, ali se nije ništa dogodilo. Po njoj nije postupano. Šutio je. Ovo potvrđuje da se povjerenstvo za Agrokor ne smije ugasiti jer s pozicije člana povjerenstva uvijek je lakše doći do dokumentacije, kazao je Grmoja.

Smatra da je Šeks bio suučesnik cijele priče, ali ne zna ima li odgovornosti za ratno profiterstvo.

- Šeks se treba pokriti ušima i šutjeti, a ne nuditi nam neke nove varijante izbornog zakonodavstva, kazao je Grmoja.