DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OVRHA
 
Grad ovršio Brodosplit zbog komunalne naknade
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 11.02.2019. - 12:19:26
SPLIT - Tvrtka Brodosplit u vlasništvu Tomislava Debeljaka početkom siječnja ove godine ovršena je zbog neplaćanja komunalne naknade punih deset mjeseci, te joj je Grad Split s računa skinuo oko 1,6 milijuna kuna, otkrio je gradski vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić.

- Nije jasno je li Brodosplit bez novca, ili mu nije stalo do Splita, ili se jednostavno bahate. Spominju puste milijarde koje bi kroz deset godina uložili u Uljanik, a ne plaćaju redovno komunalnu naknadu i Grad mora pokretati ovršne postupke. To je neozbiljno ponašanje', kazao je Prkić.

Upravo on pokrenuo je ovu temu postavljanjem pitanja na sjednici Gradskog vijeća, a iz stranke Pametno u ponedjeljak su iznijeli cijelu kronologiju.

Prkić je, dakle, pitanje postavio 3. listopada, ovrha protiv Brodosplita pokrenuta je 2. studenoga, a tek 26. studenoga on je službeno dobio odgovor. Potom je tri dana kasnije od gradskih službi zatražio i uvid u dugovanje tvrtke Tomislava Debeljaka, na što nije dobio odgovor u zakonskom roku.

Ovrha je ipak provedena 10. siječnja ove godine, a Prkić je deset dana kasnije uz ispriku dobio sve tražene informacije.

- Je li do mene, ili bi dug svejedno bio naplaćen, ne znam. Ali Brodosplit baš ne voli plaćati komunalnu naknadu. Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu. Nije baš neka poruka, kazao je Prkić

Tportal je u splitskom škveru zatražio službeno pojašnjenje ovih informacija i komentar izjava splitskoga gradskog vijećnika, no do zaključenja teksta odgovor nije stigao.