SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GLAZBA KAO PODRŠKA
 
Glazbaonica Ljubav: Najljubavnija škola u gradu
Autor/izvor: Petra Gudelj, glazbenik flautist, mag.pol. utemeljiteljica Glazbaonice Ljubav
Datum objave: 26.07.2014. - 09:45:47
ZAGREB - Priča je to o djevojčici koja nije imala ništa a ništa joj nije nedostajalo...

Jednom davno, bila jedna djevojčica...nije imala mobitel, ni televiziju, ni radio, ni brendirane lutke. Imala je braću i sestre, nekoliko krpenih igračaka i radost djetinjstva.

Jednoga dana, igrajući se kod prijateljice, načula je kako odrasli pričaju o nasilju kojeg doživljavaju djeca u nekoj, tada njoj nepoznatoj, dalekoj zemlji.

Zaključila je da se radi o djeci njene dobi koja ne idu u školu već svakodnevno od starijih doživljavaju nasilje te nakon određenog vremena i sama postaju takva. Shvatila je da se iz žarišta nepravde nasilje širi koncentričnim kružnicama po svijetu. Opterećena tim informacijama, a u vrijeme školskih ispita, odlučila se obratiti, kako je to onda zamišljala, djelitelju pravde u njenoj mašti.

Bio je to stari debeli bradonja koji sjedi na kraju svijeta i čarobnim štapićem dijeli pravdu. Skupila je hrabrosti i obratila mu se:

- Stari bradonjo, stvarno nisi fer! Kako možeš dopustiti takvu nepravdu, da moje prijatelje i mene muči samo ocjena iz matematike dok naši vršnjaci trpe nasilje?

Odgovora nije bilo. Ni tada ni puno godina nakon toga.

Odrastajući s osjećajem boli zbog nemogućnosti utjecaja na nepravdu, odlučila je stvoriti suprotno žarište iz kojeg će se koncentričnim kružnicama širiti Ljubav.

Djevojčica s početka ove priče, utemeljiteljica je Glazbaonice Ljubav - škole koja za prioritet ima biti oazom djetinjstva svakom učeniku koji nam zajedno s roditeljima pokloni povjerenje te svim našim polaznicima pomoći da u glazbi pronađu svoj put samoostvarenja.

Osobitost škole je da su u programe glazbene edukacije pro bono uključena dječica koja nisu imala sreće odrastati u zdravom obiteljskom okruženju već djetinjstvo provode u Dječjem domu u Nazorovoj. Smatram to svojim doprinosom u borbi za bolji i pravedniji svijet.