SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Gates o Trumpu: Ne zna razliku između HIV-a i HPV-a
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 19.05.2018. - 08:02:24
NEW YORK - U razgovoru u četvrtak Bill Gates komentirao je Donalda Trumpa i rekao, među ostalim, da američki predsjednik ne zna razliku između HPV-a i HIV-a.

Na skupu Fondacije Bill & Melinda Gates američki poslovni magnat, filantrop i osnivač Microsofta Bill Gates u razgovoru s publikom komentirao je aktualnog predsjednika, izvještava CNN. Trumpa je, kako je ispričao, prvi put susreo u prosincu 2016. i zgrozio ga time koliko zna o izgledu Gatesove kćerke Jennifer (22).

Za razliku od toga, dodao je, u pitanja znanosti nije bio dobro upućen.

- Susreli smo se u još dva navrata i oba puta me pitao koja je razlika između HPV-a i HIV-a, rekao je Gates dodajući da mu je objasnio kako se ljudi rijetko kad zabune oko to dvoje.

HPV ili humani papiloma virus uzročnik je najčešće spolno prenosive bolesti, a HIV ili virus humane imunodeficijencije je retrovirus koji uzrokuje stečeni sindrom imunodeficijencije (AIDS).

Trumpa su u oba susreta s milijarderom zanimala i Gatesova stajališta oko cjepiva jer je razmišljao da osnuje povjerenstvo za razmatranje loših učinaka cjepiva.

- Nemoj to napraviti, rekao sam mu. To je loša ideja', ispričao je Gates.