GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fiolić u stečaju, slijedi prodaja nekretnina

Fiolić u stečaju, slijedi prodaja nekretnina
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2020 / 19:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stečajna upraviteljica Mesnica Fiolić, tvrtke mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića, podnijela je izvješće u kojem se navodi da naložena prodaja desetak nekretnina te tvrtke ''na bubnju'' nije počela jer Fina još nije objavila datum početka prve elektroničke javne dražbe.

Na prodaji je desetak nekretnina među kojima su i stan i dijelovi zgrade na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, nekretnine u ulici Božidara Magovca, poslovna zgrada u Buzinu, tvornička hala, pogoni i upravna zgrada u Dubici te farma u Strošincima.

Osim toga, u izvješću stečajne upraviteljice Davorke Huljev navodi se da je u stečajnom postupku pokrenut 21 postupak vezan uz parnice i ovrhe, te da je na žiro računu propale tvrtke samo 135.000 kuna.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je lani u studenom sud odredio prodaju nekretnina Mesnica Fiolić d.o.o - trosobnog stana na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a prije toga i prodaju tvorničke hale, upravne zgrade, pomoćnih objekata i dvorišta te tvrtke u Dubici. Stečajni postupak nad Mesnicama Fiolić bio je otvoren u siječnju 2017. nakon prijedloga Fine u kojem se navodilo da je do kolovoza 2015. ta tvrtka imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47,68 milijuna kuna u razdoblju duljem od 120 dana.

Tvrtka Mesnice Fiolić osnovana je 1992. s temeljnim kapitalom od 18,7 milijuna kuna. Problemi su započeli su nakon što je osnivač Stjepan Fiolić, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna. Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu u njegov dom u Kozarčevoj ulici nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je osuđen na godinu dana zatvora koje može zamijeniti radom za opće dobro.

Zbog slučaja Planinska Sanader služi šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Tagovi: Mesnice Fiolić, Stjepan Fiolić, Davorka Huljev, Ivo Sanader, slučaj Planinska
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE