GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo zašto se Kobe Bryant često vozio helikopterom

Evo zašto se Kobe Bryant često vozio helikopterom
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2020 / 16:01
Autor: SEEbiz / tportal
LOS ANGELES - Nakon što je legendarni košarkaš Kobe Bryant uz 13-godišnju kćer Giannu i još sedmero ljudi smrtno stradao u padu helikoptera mnogi su se pitali zašto na utakmicu nisu krenuli automobilom ili kombijem.

Obožavatelji Kobea Bryanta, uključujući naravno novinare koji prate njegovu karijeru od 1996., kada je stigao u Los Angeles Lakerse, znaju kako je legendarni košarkaš često letio u privatnom helikopteru.

Prije desetak godina prvi put o tome je progovorio u magazinu GQ kada je rekao 'kako odlazi na treninge i utakmice helikopterom da bi skratio vrijeme puta i da ne bi umarao leđa'. Naime vožnja helikopterom za Bryanta je postala prava muka kada je imao lakšu ozljedu leđa, a nije želio propuštati utakmice. Kasnije, kada su došla djeca, nastavio je s vožnjama te je kupio vlastiti helikopter u kojem se jako često vozio. Automobil je koristio samo za kraće relacije...

Naime, od elitnog predgrađa Orange Countyja, u kojem je Kobe Bryant živio s obitelji, do središta Los Angelesa udaljenost je oko 80 kilometara, a često bi zbog gužvi taj put trajao oko dva sata.

Nakon nesreće u kojoj je stradalo devetero ljudi, uključujući iskusnog pilota kojem je Kobe Bryant najviše vjerovao, oglasio se i njegov bivši pilot Kurt Deetz.

'U devet od deset slučajeva Kobe je birao helikopter u kojem je tragično poginuo', kazao je Deetz za LA Times, dodavši kako je praktički nemoguće da je helikopter otkazao u letu te kako je mišljenja da su krivi jako loši vremenski uvjeti.

Američki novinari tako donose kako je Deetz jako često pilotirao letjelicama u kojima je bio Kobe Bryant, a kobni model helikoptera Sikorsky S-76B inače je poznat kao vrlo siguran i zbog toga ga je Bryant obožavao i jako često koristio. Čak i za odlaske na utakmice svoje kćeri Gianne Marie, a koja je bila opsjednuta košarkom i sanjala je o profesionalnoj karijeri u WNBA ligi.

U jednom od intervjua i sam Kobe Bryant je objasnio zašto je često letio helikopterom na treninge u klupski centar u El Segundu, na utakmice u Staples Center ili na neke kraće relacije.

'Zapeo bih u prometu i tako često propustio školske predstave ili nešto slično. Jednostavno sam morao pronaći način da se mogu fokusirati na posao, ali da imam vremena za obitelj. Zato sam se okrenuo helikopterima, da mogu biti svugdje za 15-ak minuta', ispričao je Kobe 2018. godinu u podcastu Barstool Sportsa.

Nema sumnje kako je tzv. ovisnost o vožnji helikopterom postala sve veća kako je dobio drugo, treće te na koncu i četvrto dijete. Jednostavno je želio provoditi više vremena sa svojim kćerima...

'Znate, moja rutina bila je trening ujutro, odveo bih djecu u školu, trenirao kao lud, odradio često i dodatni trening, poslove za medije, sve što bih morao i onda pokupio kćeri. Supruga bi mi rekla da ih može i ona pokupiti, ali ja sam to htio raditi. Kao igrači imamo turneje, pa neko vrijeme ne vidimo djecu. Iskoristio bih svaku priliku za druženje s njima, makar i tih 20-ak minuta u automobilu', kazao je Kobe, kojeg je let helikopterom koštao života. Njega i njegovu kćer, dvije njene suigračice i još petero ljudi.

No isto tako, malo je poznato kako je Kobe Bryant sa svojom suprugom Vanessom Bryant odmah na početku postavio dogovor - zajedno nikada neće letjeti u helikopteru. I toga su se uvijek držali...

Tagovi: Kobe Bryant, LA Lakers, Kurt Deetz, Orange County
PROČITAJ I OVO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE