GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EU će financirati Bolt s 50 milijuna eura

EU će financirati Bolt s 50 milijuna eura
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 14:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) potpisala je plan poduzetničkog financiranja (quasy-equity loan) Bolta s 50 milijuna eura, estonskom platformom za pružanje usluge prijevoza na zahtjev koja pruža svoje usluge u svim većim gradovima Hrvatske kao što su Zagreb, Split, Zadar, Rijeka, Pula, Dubrovnik te najnovijem pojačanju Osijeku. 

Financiranje podržava Europski fond za strateško ulaganje, glavni stup Plana ulaganja za Europu poznatim pod nazivom Junckerov plan.
Cilj ulaganja je poduprijeti Boltov razvoj proizvoda i istraživanja na područjima gdje korištenje tehnologije može poboljšati odnosno unaprijediti sigurnost, pouzdanost i održivost usluga uz održavanje visoke efikasnosti poslovanja tvrtke. To podrazumijeva ulaganja u postojeće usluge kao što je prijevoz na zahtjev te nove usluge kao što je dijeljenje automobila, dijeljenje bicikla i dostava hrane.

Potpredsjednik EIB-a, Alexander Stubb komentirao je: „Bolt je zaista dobar primjer europske izvrsnosti u tehnologiji i inovaciji. Kao što se kaže, stajati mirno jednako je kao i ići unatrag, a Bolt nikada ne miruje. Banka je iznimno sretna što može poduprijeti tvrtku u unaprjeđenju usluga te omogućiti širenje i pružanje novih usluga. Drugim riječima, u potpunosti podupiremo Bolt!"

Paolo Gentiloni, europski povjerenik za gospodarstvo, rekao je: "Estonija je predvodnik digitalne transformacije u Europi. Ponosan sam što Europa, kroz Plan ulaganja, podupire estonsku platformu Bolt u njihovim istraživanjima i razvoju strategije kojom će stvoriti inovativne i sigurne usluge koje će unaprijediti urbanu mobilnost."

Suosnivač Bolta, Martin Villig, rekao je: "Mobilnost je jedno od područja na kojem će Europa zaista imati koristi od lokalnog prvaka koji dijeli vrijednosti europski potrošača i regulatora. Stoga smo oduševljeni što se Europska investicijska banka pridružila redovima Boltovih pristalica jer nam to omogućava brži korak prema služenju mnogo više ljudi u Europi."

Bolt je platforma koja se u vrlo kratkom periodu uspjela pozicionirati kao jedan od prvih izbora za urbani prijevoz diljem Hrvatske te neprestano širi svoje poslovanje i iznenađuje novitetima na tržištu. Hrvatsko tržište u sljedećoj poslovnoj fazi očekuje pokretanje usluga koje su već dostupne i uspješno prihvaćene na drugim tržištima koje nas, uz ovakve EU potpore, očekuju možda i brže od očekivanog.

Tagovi: Europska unija, Bolt
PROČITAJ I OVO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
UZLET
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
PEKING - Osnivač Alibabe Jack Ma u srijedu je pohvalio reorganizaciju i promjenu tvrtke tijekom burne prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE