SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TOČNOST
 
Etihad s najboljim rezultatima od 2009.
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.01.2018. - 14:46:01
LONDON - Avio-kompanija Etihad Airways je u prethodnoj godini postigla najbolje rezultate od 2009. kada je u pitanju točnost polazaka i dolazaka letova.

Kako objašnjavaju u ovoj kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, taj parametar, računa se na osnovu stvarnih vremena polazaka i dolazaka letova, uz odstupanje od 15 minuta u odnosu na službeni red letenja, a u obzir se uzima niz vanjskih faktora kao što su vremenski uvjeti i zagušenje zračnog prostora.

"U 2017. godini, avio-kompanija je ukupno u okviru svoje mreže destinacija na vrijeme ostvarila 82 posto polazaka i 86 posto dolazaka, rezultat je koji Etihad svrstavaju među najpouzdanije avio-kompanije na svijetu u 2017. godini", kažu u ovoj kompaniji.

OTP za polaske sa aerodroma Abu Dhabi iznosio je 79 posto, a za dolaske 89 posto. Kompanija je u toj godini, navode, unapredila tačnost letova za tri procentna poena u odnosu na prethodnu godinu.

Kako navode, broj prevezenih putnika godišnje porastao je u odnosu na prethodnu godinu, na više od 18,6 milijuna putnika koji su letjeli s Etihadom u 2017.godini.
Inače, ova kompanija se nalazi među prvih 20 najbezbednijih avio-kompanija u svijetu prema ocjeni prestižnog portala AirlineRatings.com.