SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Etihad povlači svoj menadžment iz Air Serbie
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 12.06.2018. - 21:31:05
BEOGRAD - Etihad će u narednim danima objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Air Serbiom koji ističe na kraju ove godine, preneo je danas specijalizovani portal Exyuaviation.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pitanje novinara da li se Etihad povlači iz Air Serbije, gde je suvlasnik sa udelom od 49 odsto, rekao da nema informaciju da će se to desiti.

Portal Exyuaviation, kako je preneo list Danas, piše da će svi najviši rukovodioci srpsko-arapske aviokompanije biti povučeni, a da će upravljanje Air Serbijom ponovo biti prepušteno Vladi Srbije. Očekuje se da će Etihad zadržati svoj vlasnički udeo od 49 odsto u zajedničkoj kompaniji.

Nakon što su Vlada Srbije i avio-prevoznik iz Emirata sklopili ugovor po kojem je Etihad postao suvlasnik nekadašnjeg Jata, dogovoreno i da u narednih pet godina firmom na osnovu menadžmentskog ugovora upravlja Etihad. Taj ugovor ističe 1. januara 2019. godine, ako do tada ne bude obnovljen, a Etihad je već propustio rok u kojem je trebalo da traži produženje ugovora da je hteo.

Istekom ugovora, Air Serbija će ostati bez generalnog direktora, finansijskog i operativnog direktora, kao i drugih rukovodilaca. Povlačenje Etihadovog menadžmenta koincidira sa odlukom da se u januaru vrati u Beograd upravljanje prihodima i planiranje linija iz Abu Dhabija, gde se te odluke sada donose.

Krajem prošle godine Air Serbiju je napustio generalni direktor Dane Kondić, koji je tom kompanijom upravljao od njenog osnivanja.