SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠTO SE KUPUJE?
 
Erste Plavi kupuje Atlantic Grupu, PBZ CO povećava udjel u Podravci
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 26.05.2018. - 12:23:48
ZAGREB - Mirovinski fondovi su potkraj svibnja ipak bili ponešto aktivniji na domaćem tržištu.

Tako je Erste Plavi kupio 280 dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) i time učvrstio poziciju četvrtog najvećeg vlasnika ove kompanije sa 6,08 posto udjela. Od početka godine dionice Atlantica su porasle 17 posto. Zanimljivo je da je Erste Plavi prodavao u ovom razdoblju dionice AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A). Riječ je o 1.000 dionica, no ovaj je mirovinac i dalje osmi najveći vlasnik solinske kompanije s 1,94 posto udjela. 

PBZ Croatia osiguranje već tjednima kupuje dionice Podravke (ZSE.PODR-R-A), vjerojatno ohrabren odličnim poslovnim rezultatima koprivničke kompanije u prvom kvartalu. Ovoga tjedna kupili su 2.022 dionice i time učvrstili poziciju najvećeg pojedinačnohg vlasnika sa 13,37 posto udjela, odnosno 951.750 dionica.

AZ OMF nastavlja skupljati dionice Luke Rijeka (ZSE:LKRI-R-A). Ovoga tjedna kupio ih je 70 komada i time učvrstio treće mjesto u vlasničkoj strukturi sa 14,43 posto udjela. 

Od ostalih institucionalnih investitora valja zabilježiti prodaju 5.000 dionica Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) od strane OTP uravnoteženog fonda. Ovom je prodajom OTP uravnoteženi pao s devetog na deseto mjesto u vlasničkoj strukturi Đakovića s 0,71 posto udjela.