DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KREDITI
 
Erste kreditira Valamar s 10 milijuna eura
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 19.12.2018. - 10:58:14
ZAGREB - Valamar Riviera sklopila je ugovor o kreditu sa Erste&Steiermärkische bank d.d. u iznosu od EUR 10 milijuna radi financiranja dugoročnih investicija Društva.

Prije nekoliko dana Valamar je sličan aranžman sklopio i s OTP-om. 

Nadzorni odbor Valamar Riviere donio je nedavno konačnu odluku o odobrenju investicija za 2019. godinu u iznosu od 635,9 milijuna kuna.

Kako je prethodno najavljeno i objavljeno, investicije za 2019. godinu predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. Za 2019. godinu ulaganja su fokusirana na segment premium kampiranja u Istri i na otoku Krku te otvaranje Valamar Collection Marea Suites 5* čime bi se proširila ponuda za obiteljski odmor u Poreču. U planu su i brojni drugi projekti ulaganja u sadržaje za goste u svim destinacijama te nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike u skladu sa strateškim ciljevima do 2020. godine.

Uključujući Imperial d.d. i Hoteli Makarska d.d., ukupno odobrene investicije Valamara za 2019. godinu iznose 793 milijuna kuna.