SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOKUP
 
Erste fondovi drže gotovo 24% udjela u Lencu
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 27.06.2018. - 19:03:50
ZAGREB - Fondovi Erstea drže gotovo 24 posto glasačkih prava u Viktoru Lencu nakon recentnih kupovina dionica ovoga škvera.

Sada ukupno drže 4.033.215 dionica, odnosno 20 posto udjela u apsolutnom iznosu, odnosno 23,99 posto u relativnom iznosu. To daje ukupno 23,99 posto glasačkih prava u Lencu.

Od prije dva tjedna, Palumbo Group u obvezi je podnošenja ponude za preuzimanje Viktora Lenca. Talijanski brodograditelj koji djeluje zajedno s malteškim P&L Shiprepair Holdingom drži ukupno 40,52 posto udjela u Lencu.  Palumbo aktivno kupuje dionice Lenca još od početka svibnja. 

Dionice su prodavali Tankerska plovidba i Uljanik.

Tankerska plovidba prodala je sve svoje dionice tog brodogradilišta. U obavijesti na Zagrebačkoj burzi stoji kako su, kao najveći dioničar s udjelom od 22,28 posto, sve dionice prodali tvrtci P&L Shiprepair Holding Limited s Malte.

Isto tako, i Uljanik je prodao svoje dionice. U obavijesti na ZSE stoji kako je Uljanik prodao 2,42 milijuna dionica Viktora Lenca, a kupac je (prema podacima SKDD-a) Erste Plavi obvezni mirovinski fond. Time je Ersteov fond postao drugi po veličini dioničar s udjelom od 21,98 posto.

Dionice Viktora Lenca (ZSE:VLEN-R-B) danas su zaključile na 9,50 kuna.