GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OMV i Interzero grade postrojenje za sortiranje plastičnog otpada u Njemačkoj

OMV i Interzero grade postrojenje za sortiranje plastičnog otpada u Njemačkoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 10:55
Autor: SEEbiz
BEČ - Energetski div OMV i pružatelj kružnih rješenja Interzero ovih su dana u Walldürnu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg položili kamen temeljac za inovativno postrojenje za sortiranje plastičnog otpada za kemijsko recikliranje.

Investicija je procijenjena na oko 170 milijuna eura i donijet će 120 radnih mjesta, priopćio je danas Interzer Slovenija.

Riječ je o najvećem pogonu za naknadno razvrstavanje otpadne ambalaže u cijeloj Europi, a početak izgradnje popratio je ministar prehrane, ruralnih pitanja i zaštite potrošača u Baden-Württembergu Peter Hauk. „Tvornica je važna građevna jedinica na putu prema kružnom gospodarstvu koje štedi resurse, smanjuje ovisnost o sirovinama i štiti našu klimu, a istodobno osigurava stvaranje radnih mjesta i vrijednosti na selu“, dodao je.

Predsjednik uprave i vlasnik tvrtke Interzero Axel Schweitzer istaknuo je kako projekt predstavlja početak nove ere u području recikliranja plastike. Naime, uvodi inovativni proces recikliranja "kako bi plastika, koja se trenutno spaljuje, mogla dobiti drugi život kroz kemijsko recikliranje". Daniela Vlad, članica izvršnog odbora OMV-a, istaknula je kako je projekt okrenut budućnosti.

Ova vrsta inovacije obećava i u Sloveniji, najavila je ovom prilikom direktorica Interzero Slovenija Darja Figelj: „Kemijsko recikliranje je tehnologija budućnosti, koja uz klasično mehaničko recikliranje može značajno povećati udio ponovno upotrijebljenih plastike i spasiti vrijedne sirovine od spaljivanja. Od sada ćemo moći i kemijski reciklirati slovenske sirovine, uz potporu stručnjaka iz Interzera i OMV-a."

Austrijski OMV među vodećim je tvrtkama za održiva goriva, kemikalije i materijale s fokusom na rješenja kružnog gospodarstva, dok je njemački Interzero jedan od vodećih pružatelja usluga na području zatvaranja proizvodnih, materijalnih i logističkih petlji te vodeći pružatelj inovacija u područje recikliranja plastike s najvećim kapacitetom sortiranja u Europi.

Tagovi: OMV, Interzero, plastika, recikliranje
PROČITAJ I OVO
Od utorka jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
Od utorka jeftinije gorivo
ZAGREB - Od idućeg tjedna ponovno bismo se trebali voziti jeftinije.
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
PLANOVI
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
NEW YORK - Američki naftni div Chevron planira prestati crpiti naftu u Sjevernom moru. U tom svjetlu, među ostalim, najavljuje prodaju svog vlasničkog udjela u najvećem naftnom polju u britanskom dijelu mora koje se nalazi u blizini Shetlandskog otočja.
Vodeći američki ekonomski pokazatelji ponovno pali u travnju
LOŠ TREND
Vodeći američki ekonomski pokazatelji ponovno pali u travnju
WASHINGTON - Indeks vodećih gospodarskih pokazatelja Sjedinjenih Država pao je u travnju za 0,6 posto na 101,8 bodova, nakon što je već pao za 0,3 posto u ožujku, objavila je njujorška organizacija Conference Board.
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
LONDON - Cijene nafte oslabile su se u petak na međunarodnim tržištima, no na tjednoj razini bilježe rast po prvi put nakon tri tjedna pada, jer tržišni sudionici očekuju rast potražnje najvećih svjetskih gospodarstava.
Plenković: HEP ostaje u rukama države
PORUKE
Plenković: HEP ostaje u rukama države
ZAGREB - Budući premijer Andrej Plenković danas je potvrdno odgovorio na pitanje Sandre Benčić (Možemo) može li jamčiti da će HEP i ostale tvrtke od posebnog interesa države, koje su dio energetskog sustava, ostati u državnom vlasništvu do kraja mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE