GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jedan od tri predložena hrvatska člana Uprave Ine već odustao od kandidature

Jedan od tri predložena hrvatska člana Uprave Ine već odustao od kandidature
ODUSTAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2022 / 19:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na traženje Vlade, Nadzorni odbor Ine će u srijedu razriješiti troje hrvatskih članova Upravnog odbora Ine, a poznato je i tko će privremeno tu dužnost obavljati umjesto Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića.

Vlada je u ponedjeljak Nadzornom odoru Ine predložila imena nova tri hrvatska člana Uprave Ine koje bi NO imenovao na šest mjeseci, dok se ne provede javni natječaj i ne izaberu novi članovi na puni mandat od četiri godine.

Predloženi su Miroslav Skalicki - energetski stručnjak koji je bio generalni direktor Shella za Hrvatsku od 1998. do 2003. Nakon toga, do odlaska iz Shella, Skalicki je radio u Milanu na Shellovim poslovima na razini Mediterana i Europe.

Drugi član je prof. Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a treći Emanuel Kovačić koji je glavni savjetnik za vanjske subjekte Ine. Kovačić ima iskustvo u Cemexu, gdje je bio direktor pravnih poslova.

No, Vlada je u utorak obavijestila NO INA-e da Emanuel Kovačić odustaje od kandidature.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Vlada je na sjednici 19. rujna 2022. donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d., imenovanje Miroslava Skalickija, dr. sc. Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva INA – Industrija nafte d.d, do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

S obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku‘, stoji u priopćenju Vlade.

Tagovi: kompanija Ina, emanuel Kovačić, Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović
PROČITAJ I OVO
Od utorka jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
Od utorka jeftinije gorivo
ZAGREB - Od idućeg tjedna ponovno bismo se trebali voziti jeftinije.
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
PLANOVI
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
NEW YORK - Američki naftni div Chevron planira prestati crpiti naftu u Sjevernom moru. U tom svjetlu, među ostalim, najavljuje prodaju svog vlasničkog udjela u najvećem naftnom polju u britanskom dijelu mora koje se nalazi u blizini Shetlandskog otočja.
Slovenija je jedna od pet članica EU-a koje od kolovoza 2022. nisu smanjile potrošnju plina za 15 posto
PLIN
Slovenija je jedna od pet članica EU-a koje od kolovoza 2022. nisu smanjile potrošnju plina za 15 posto
LJUBLJANA - Slovenija se i dalje oslanja na ruski plin koji se uvozi preko Austrije. Osim toga, jedna je od samo pet članica koje od kolovoza 2022. nisu smanjile potrošnju plina za 15 posto, kako je dogovoreno na razini EU.
Vodeći američki ekonomski pokazatelji ponovno pali u travnju
LOŠ TREND
Vodeći američki ekonomski pokazatelji ponovno pali u travnju
WASHINGTON - Indeks vodećih gospodarskih pokazatelja Sjedinjenih Država pao je u travnju za 0,6 posto na 101,8 bodova, nakon što je već pao za 0,3 posto u ožujku, objavila je njujorška organizacija Conference Board.
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
LONDON - Cijene nafte oslabile su se u petak na međunarodnim tržištima, no na tjednoj razini bilježe rast po prvi put nakon tri tjedna pada, jer tržišni sudionici očekuju rast potražnje najvećih svjetskih gospodarstava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE