GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura

Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 14:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovao je s neto dobiti od gotovo 13 milijuna eura, što je za 15 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, uz ukupne prihode od 34 milijuna eura ili šest posto niže, izvijestili su danas iz te kompanije.

U tom razdoblju kompanija je ostvarila 20 milijuna eura prihoda od transporta nafte, 7.2 milijuna eura od skladištenja nafte i 3.8 milijuna od skladištenja derivata, navode iz kompanije. Poslovanjem s inozemnim kupcima ostvaren je 21.1 milijun eura ili 68 posto prihoda od temeljne djelatnosti, što je za 15.1 posto manje u usporedbi s prethodnom godinom. Na domaćem tržištu ostvareno je 9.9 milijuna eura ili 32 posto prihoda od temeljne djelatnosti, što je za 1.2 posto manje od ostvarenja prethodne godine.

Iz Janafa ističu da financijski pokazatelji iskazuju i nadalje iznadprosječne vrijednosti te je u promatranom razdoblju investirano gotovo 4.5 milijuna eura, najvećim dijelom u spremničko-naftovodni sustav i drugu infrastrukturu.

"Prvo tromjesečje tekuće godine za Jadranski naftovod d.d. obilježeno je poslovnom i financijskom stabilnošću unatoč izazovima koji su kontinuirano prisutni u energetskom sektoru uslijed globalnih geopolitičkih događanja.

Zahvaljujući stabilnom novčanom tijeku i sigurnim prihodima, Janaf je spreman samostalno financirati realizaciju proširenja skladišnih kapaciteta na Terminalu Omišalj i za diverzifikaciju poslovanja prema obnovljivim izvorima energije te očekujemo u idućem razdoblju i prva preuzimanja na tom području.

Istodobno, razmatra se izmjena temeljnih dokumenata društva kojima bi se omogućilo proširenje poslovanja izvan energetskog sektora koje će potencijalno biti provedene u sklopu diverzifikacije poslovanja", istaknula je Uprava kompanije.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, dividenda, Stjepan Adanić
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
LONDON - Cijene nafte oslabile su se u petak na međunarodnim tržištima, no na tjednoj razini bilježe rast po prvi put nakon tri tjedna pada, jer tržišni sudionici očekuju rast potražnje najvećih svjetskih gospodarstava.
Plenković: HEP ostaje u rukama države
PORUKE
Plenković: HEP ostaje u rukama države
ZAGREB - Budući premijer Andrej Plenković danas je potvrdno odgovorio na pitanje Sandre Benčić (Možemo) može li jamčiti da će HEP i ostale tvrtke od posebnog interesa države, koje su dio energetskog sustava, ostati u državnom vlasništvu do kraja mandata.
Turska pomaže Rusiji u zaobilaženju sankcija i prodaji nafte u EU
RUPA U SANKCIJAMA
Turska pomaže Rusiji u zaobilaženju sankcija i prodaji nafte u EU
ANKARA - Američki list Politico piše da Turska rusku naftu maskira kao vlastitu i izvozi je u Europsku uniju, donoseći Rusiji milijarde profita, koristeći rupu u sankcijama.
IEA upozorava na opasnost od nestašice esencijalnih energetskih minerala
UPOZORENJE
IEA upozorava na opasnost od nestašice esencijalnih energetskih minerala
LONDON - Cijene minerala bitnih za zelenu tranziciju pale su na razine prije Covida-19 jer ponuda sustiže i premašuje potražnju.
Đedović Handanović: U rafineriju nafte u Smederevu biće uloženo 2,4 milijarde evra
INVESTICIJE
Đedović Handanović: U rafineriju nafte u Smederevu biće uloženo 2,4 milijarde evra
BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da će u novu rafinerija nafte u Smederevu, prema sporazumu između Vlade Srbije i China Energy International Group, biti uloženo blizu 2,4 milijarde evra, te da će biti izgrađena uz poštovanje najviših ekoloških standarda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE