GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Motovun na rubu bankrota

Motovun na rubu bankrota
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz / Glas Istre
MOTOVUN - Poput mnogih drugih jedinica lokalne samouprave, i Općina Motovun u situaciji izazvanoj korona krizom priprema interventne mjere za spas općinskog proračuna koje bi trebale biti usvojene na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća.

Međutim, oporbeni IDS-ovi vijećnici Loris Beletić, Karmen Grubor i Barbara Marinac Komazec mišljenja su da je situacija izazvana korona krizom tek vrh ledenog brijega, te da je višegodišnje negativno poslovanje Općine naznaka mogućeg bankrota. "Želimo da javnost zna istinu o financijskom stanju u našoj općini i o njezinim dugovima, i želimo da netko zbog takvog stanja preuzme odgovornost", poručuju IDS-ovi vijećnici.

Prije nego što "uđemo" u materijale iz kojih se vidi aktualno financijsko stanje Općine Motovun i prijedlog mjera kojima općinska uprava takvo stanje želi prevladati, napomenimo da smo kontaktirali s motovunskim načelnikom Tomislavom Pahovićem, koji nam je rekao da su proračunske mjere pripremljene uslijed svjesnosti da su općinski prihodi zbog korona krize vrlo slabi te da je osnovni cilj tih mjera da se prihodi koliko-toliko održe sa svrhom očuvanja osnovnog poslovanja Općine, ali da je mjere pripremao pročelnik Nenad Šćulac pa da se njemu obratimo za detalje. Pročelnik Šćulac bio je vrlo susretljiv te nam je rekao da detaljni argumentirani odgovor na primjedbe općinskih vijećnika priprema za večerašnju sjednicu Općinskog vijeća, ali da o bankrotu općine nema ni govora.

"Situacija nije posebno drukčija nego što je bila prije, Općina nije pred bankrotom, ali tu priču o bankrotu oporbeni vijećnici neprestano pjevaju već tri godine nabacujući se velikim ciframa. Na te oporbene slobodne pjesničke interpretacije ćemo detaljno odgovoriti, jer ne skrivamo situaciju, sve radimo potpuno transparentno i baš želimo u suradnji s Općinskim vijećem odraditi taj posao, jer pripremili smo smjernice od kojih očekujemo ozbiljan financijski efekt", rekao je Glasu Istre motovunski pročelnik Šćulac.

Tagovi: Motovun, Loris Beletić, Nenad Šćulac, Karmen Grubor, Barbara Marinac Komazec,
PROČITAJ I OVO
Usluge i dalje glavni generator inflacije u Hrvatskoj
INFLACIJA
Usluge i dalje glavni generator inflacije u Hrvatskoj
ANALIZA - Državni zavod za statistiku u petak je objavio konačne podatke indeksa potrošačkih cijena za travanj. Uz rast za 0,7% u odnosu na ožujak, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 3,7%. Najskromniji je to porast na godišnjoj razini od rujna 2021.
Produktivnost njemačkih radnika ne izgleda dobro
TRŽIŠTE RADA
Produktivnost njemačkih radnika ne izgleda dobro
BERLIN - Nijemci su dugo bili na glasu kao marljivi, odgovorni, pouzdani i produktivni. Kako stvari s radnim moralom izgledaju danas? Jesu li Nijemci ljeniji nego ranije i to unatoč nedostatku stručne radne snage?
Dug opće države narastao na gotovo 47 milijardi eura
ZADUŽENOST
Dug opće države narastao na gotovo 47 milijardi eura

ANALIZA - Krajem siječnja 2024. godine javni dug Republike Hrvatske iznosio je u apsolutnim iznosima 46,9 milijardi eura što je 0,1 mlrd. ili 0,3% više u odnosu na siječanj 2023.

Studija: Njemačka bi pretrpjela ozbiljne ekonomske posljedice u slučaju napuštanja EU
SCENARIJI
Studija: Njemačka bi pretrpjela ozbiljne ekonomske posljedice u slučaju napuštanja EU
BERLIN - Njemačka bi pretrpjela veliku gospodarsku štetu ako napusti Europsku uniju, napisali su istraživači Njemačkog ekonomskog instituta (IW) u izvješću koje je objavila dpa.
U Sloveniji u ožujku opet rekordan broj radno aktivnih
TRŽIŠTE RADA
U Sloveniji u ožujku opet rekordan broj radno aktivnih
LJUBLJANA - U ožujku se ponovno povećao broj zaposlenih, dosegnuvši novi rekord. Na mjesečnoj razini porastao je za 0,3 posto, a na godišnjoj za 1,4 posto na 944.300.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE