GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dimon: Ovo je najopasnije razdoblje za svijet u posljednjih nekoliko desetljeća

Dimon: Ovo je najopasnije razdoblje za svijet u posljednjih nekoliko desetljeća
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2023 / 18:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - JPMorgan Chase ostvario je snažnu dobit u trećem tromjesečju zajedno sa strogim upozorenjem svog glavnog rukovoditelja u petak o opasnostima s kojima se svijet suočava zbog višestrukih prijetnji.

Ovo bi moglo biti najopasnije vrijeme koje je svijet vidio u desetljećima", rekao je izvršni direktor Jamie Dimon u izjavi koja je popratila objavu o zaradi banke.

Čelnik najveće američke banke po imovini naveo je tekući rat u Ukrajini kao i napade koje je Hamas pokrenuo na Izrael prošlog vikenda za koje je rekao da bi "mogli imati dalekosežne učinke na tržišta energije i hrane, globalnu trgovinu i geopolitičke odnose".

JPMorgan Chase nadmašuje očekivanja dobiti jer banka ima koristi od viših stopa, benignog kredita
Osim vojnih sukoba, Dimon je naveo rastući državni dug i "najveće mirnodopske fiskalne deficite ikada" za koje je rekao da povećavaju rizike da inflacija i kamatne stope ostanu visoke.

Uz visoke stope, spomenuo je napore Federalnih rezervi da smanje svoje posjede obveznica. Proces, poznat kao kvantitativno stezanje, "smanjuje likvidnost u sustavu u vrijeme kada su mogućnosti stvaranja tržišta sve više ograničene propisima", rekao je.

Dimon je nedavno rekao da je upozoravao klijente na mogućnost da bi kamatne stope mogle ne samo ostati visoke, već i značajno porasti.

"Iako se nadamo najboljem, tvrtku pripremamo za širok raspon ishoda kako bismo mogli dosljedno isporučivati klijentima bez obzira na okruženje", rekao je.

JPMorgan Chase pokazao je dobit od 13,15 milijardi dolara, ili 4,33 dolara po dionici, za razdoblje od srpnja do rujna, što je skok od 35% u odnosu na godinu prije. Dimon je dalje upozorio da je izvedba rezultat koristi za neto prihod od kamata i kreditnih troškova koji vjerojatno neće potrajati.

Tagovi: Jamie dimon, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Fedov najmjerodavniji pokazatelj američke inflacije u travnju ostao nepromijenjen
INFLACIJA
Fedov najmjerodavniji pokazatelj američke inflacije u travnju ostao nepromijenjen
WASHINGTON - Inflacija temeljena na privatnoj potrošnji (PCE) u Sjedinjenim Američkim Državama dosegla je u travnju 2,7 posto, što je jednako kao iu ožujku, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Industrijska proizvodnja u travnju pala peti mjesec zaredom
TREND
Industrijska proizvodnja u travnju pala peti mjesec zaredom
ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u travnju pala peti mjesec zaredom na godišnjoj razini, no znatno sporije nego mjesec dana prije.
Nezaposlenost u eurozoni blago pala u travnju
TRŽIŠTE RADA
Nezaposlenost u eurozoni blago pala u travnju
BRUXELLES - Stopa nezaposlenosti u eurozoni blago se smanjila u travnju, a Hrvatska je pratila trend, zadržavši se ispod prosjeka na području primjene zajedničke europske valute, pokazalo je izvješće Eurostata.
Inflacija u Sloveniji u svibnju najniža od rujna 2021.
PAD
Inflacija u Sloveniji u svibnju najniža od rujna 2021.
LJUBLJANA - Cijene roba široke potrošnje u svibnju su bile 2,5 posto više nego u isto vrijeme lani. Međugodišnja inflacija tako je pala na najnižu razinu od rujna 2021., kada je također zadnji put bila ispod tri posto. Na mjesečnoj razini cijene su u svibnju porasle za 0,5 posto, objavio je statistički ured.
Inflacija u svibnju skliznula na 3,3%
CIJENE
Inflacija u svibnju skliznula na 3,3%
ZAGREB - Stopa inflacije u Hrvatskoj, mjerena potrošačkim cijenama, skliznula je u svibnju na 3,3 posto s 3,7 posto koliko je iznosila mjesec prije, pokazuje prva procjena Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljena u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE