DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KREDITI
 
EBRD kreditira MK Grupu sa 25 miliona evra
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 20.02.2019. - 09:33:47
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da će srpskoj MK Grupi Miodraga Kostića dati ​​dugoročni kredit od 25 miliona evra.

"Kredit se izdvaja grupaciji za podršku razvoju operacija prerade i trgovanja robom u iznosu od 20 miliona evra i za finansiranje određenih kapitalnih izdataka u Srbiji u iznosu od 5 miliona evra", navodi se u saopštenju EBRD-a.

Očekuje se da će ovaj projekat dovesti do povećanja konkurentnosti i performansi segmenta prerade i trgovine robe MK Grupe.

EBRD će takođe finansirati kapitalne izdatke za tranziciju na zelenu ekonomiju u iznosu od 4 miliona evra, za koje se očekuje da će rezultirati uštedama emisija stakleničkih plinova na nivou grupe, saopštila je banka.

MK Group, vertikalno integrisani agrobiznis, najveći je proizvođač šećera u Srbiji, a bavi se poljoprivredom, preradom mesa, trgovinom i logistikom.

Grupa je podružnica AEC Agrinvestment Limited, jedne od najvećih korporativnih grupa u Srbiji, koja posluje u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.