SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRE BROJKE
 
Dubrovnik: Za Uskrs više od 5.500 gostiju
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 28.03.2016. - 13:49:16
DUBROVNIK - U Dubrovniku za uskršnje blagdane boravi nešto više od 5500 gostiju što je slično kao i lani, a od početka ove godine do Velike subote bilo je više od 52 tisuće gostiju i gotovo 138 tisuća noćenja, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

"Rezultati turističkog prometa za ovogodišnji raniji Uskrs u skladu su s očekivanjima dubrovačkih turističkih djelatnika. U hotelima, privatnom smještaju i drugim kapacitetima u Dubrovniku je trenutno 5551 gostiju što je na razini prošlogodšnjih ostvarenja i s obzirom na datum Uskrsa, potvrda je popularnosti Dubrovnika'', istaknuli su iz dubrovačke Turističke zajednice.

Najbrojniji turisti u Dubrovniku za Uskrs su iz Španjolske, a potom slijede domaći i gosti iz Albanije i BiH te Njemačke, SAD-a, Grčke, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva i Koreje. Od Uskrsnog vikenda na snazi je i ljetni red letenja, a otvoreni su svi dubrovački hoteli, restorani, trgovine.

Turistička godina za Dubrovnik je započela sjajno - od početka godine do 26. ožujka odnosno Velike subote u Dubrovniku je ostvareno  55 222 dolazaka i 137 628 noćenja. U dolascima prednjače gosti iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Koreje i SAD-a.