SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LUKE
 
Dubai Port World zainteresovan za bugarske luke
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 16.06.2019. - 09:08:05
NOVI SAD - Jedan od najvećih lučkih operatera na svetu, "Dubai Port World", čija je firma P&O Ports Dubai nedavno kupila Luku Novi Sad, interesuje se za ulaganje u bugarske luke i stvaranje visokotehnoloških logističkih centara u različitim gradovima.

Kako piše Novinite, pre dva dana održan je i sastanak između bugarskog predsednika Rumena Radeva i generalnog direktora ove kompanije Ahmeda bin Sulayema. Razgovarali su o pozicioniranju Bugarske kao regionalnog logističkog centra za transport robe iz Evrope u Aziju.

Generalni direktor Dubai Port World, koji u svom vlasništvu ima 78 logističkih terminala u različitim delovima sveta, rekao je da korišćenje bugarskih luka duž Dunava omogućava brz pristup evropskih zemljama.

Luka Novi Sad prodata je kompaniji iz UAE u maju po početnoj ceni od 7,99 mil EUR. To je bila jedina preostala luka u vlasništvu Republike Srbije.
Godinu dana pre toga, P&O Ports Dubai potpisao je Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka sa Vladom Srbije.