SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Država prenijela stadion Općini Kumrovec, kineski investitori zainteresirani
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.05.2019. - 10:29:51

KUMROVEC - Ministarstvo državne imovine svečano je uručilo Sportsko rekreacijsku poljanu u Razvoru u vlasništvo Općini Kumrovec.

 

Radi se o Stadionu Kumrovec koji se nalazi u naselju Razvor, na samoj granici s Republikom Slovenijom. Prostire se na 153.000 m². Izgrađen je za potrebe Ljetne Univerzijade 1987. godine. 

Zahvalivši ministru Mariću, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt izjavio je kako je i kumrovečki stadion važan detalj u pretvaranju Kumrovca u kvalitetnu cjelogodišnju destinaciju s različitim sadržajima. 

- Za Općinu Kumrovec i njezin razvoj današnji je događaj od iznimnog značaja. Nastavljamo sa stavljanjem u funkciju naših "mrtvih kapitala", a sve kako bismo osigurali bolji život građanima naše općine, izjavio je Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec. 

U sklopu sportsko rekreacijskog centra nalazi se zgrada od cca. 1300 m². Zgrada je opremljena svlačionicama sanitarnim čvorovima, tuševima i prostorom za zagrijavanje sportaša kapaciteta 250 sportaša na dan, skladišnim prostorima za opremu, dvjema garažama za vozila, kotlovnicom te velikim otvorenim prostorijama (oko 300 m²) koje mogu služiti kao konferencijske dvorane, press centar ili restoran. 

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je kako se u Ministarstvu razmišlja strateški i tržišno kako bi se osigurao boljitak stanovnicima lokalne zajednice. 

- U Ministarstvu državne imovine vjerujemo kako ćemo ovim današnjim potezom otpočeti novi, bolji život ovog objekta. Time nastavljamo naš doprinos stavljanja u funkciju onih objekata koji dosad nisu predstavljali koristi za lokalnu zajednicu diljem Hrvatske, rekao je ministar državne imovine Goran Marić. 

I za ovaj objekt u Općini Kumrovec interes je pokazala Jiang Yu, osnivačica kompanije Z-Run Wellton Industries, koja je nazočila današnjoj svečanosti. 

- S Općinom Kumrovec imamo kvalitetan partnerski odnos, što smo izgradili kroz kvalitetno posredovanje Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA). Vjerujemo kako ćemo uspjeti u nastojanju da ovaj objekt pretvorimo u suvremeni sportski sadržaj koji će služiti građanima ove općine i Hrvatskog Zagorja. Želimo da stadion postane svjetski nogometni kamp, gdje bi se mogle pripremati, ne samo reprezentacije iz cijelog svijeta nego i nogometni klubovi. U tu priču bi bio uključen Spomen-dom Kumrovec koji bi bio u funkciji hotela, rekla je Jiang Yu. 

- Vjerujem da kada stavimo sve ove objekte u funkciju možemo postati turistička Meka, jedna od najznačajnijih kontinentalnih destinacija u Republici Hrvatskoj, Europi i svijetu, zaključio je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.