GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja

U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2024 / 08:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.

Mnogi se odmah uplaše za svoju sigurnost, premda uglavnom nema nikakvog razloga za to. Tako je i s divljim svinjama koje su prije nekoliko dana viđene u zagrebačkoj Dubravi. RTL navodi kako su na terenu postavljene zamke na pet lokacija, u koje se ulovilo 27 divljih svinja.

Građanima se preporučuje da, ako ih vide, da im ne prilaze. Iako je mnogima zabavna ideja da snime selfie s divljom svinjom, njoj ta ideja nije zabavna, ne razumije koncept mobitela i društvenih mreža, i ako čovjek ide prema njoj, mislit će da joj želi nauditi. U tom bi ga slučaju mogla napasti, jer se brani.

Što rade divlje svinje u gradovima? Dolaze jesti. Hrane u njihovim staništima, a to su šume i šikare, više nema.

- Ljudi trebaju imati na umu da nema nikakvog razloga za strah. Nikad nisu agresivne - jedino ako u šumi naletite na mamu svinju koja brani mlade, a i tada je sasvim dovoljno maknuti se i više nema opasnosti. Divlje životinje su normalna pojava, jer one žive oko grada i u njemu - pojašnjava Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog ZOO vrta.

Dodaje kako divlje svinje jedu noću, pa ih se zato u to vrijeme može najčešće vidjeti kako traže hranu ili pak kako se, nakon što su se najele, vraćaju kući.

Što napraviti ako ih vidimo?

- Ništa, pustite ih da odu svojim poslom. Nemojte im dolaziti blizu niti ih uznemiravati, jer za to nema nikakve potrebe - poručuje Skok.

Tagovi: zagreb, svinje, divlje svinje, skok
PROČITAJ I OVO
Milanović: Domovinski pokret mora odlučiti hoće li se baviti politikom ili neće
PORUKE
Milanović: Domovinski pokret mora odlučiti hoće li se baviti politikom ili neće
TUZLA - "Nemam ni dobra ni loša očekivanja, na njima je. HDZ nije napravio ništa."
Bartulica: Podrška Vladi nije bezuvjetna
UPOZORENJE
Bartulica: Podrška Vladi nije bezuvjetna

OSIJEK - Član predsjedništva Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica izjavio je u subotu kako ne može reći da buduća Vlada ima bezuvjetnu podršku, dok ne bude definiran njezin program i što će provoditi u sljedećem razdoblju.

Milić: Ljevica bezrazložno širi moralnu i ideološku paniku
PORUKE
Milić: Ljevica bezrazložno širi moralnu i ideološku paniku
ZAGREB - Glasnogovornik Vlade Marko Milić na N1 televiziji komentirao je sumnje u dugotrajnost Vlade.
Hoće li DP-ovac instalirati svoj kadar u Podravku?
SPEKULACIJE
Hoće li DP-ovac instalirati svoj kadar u Podravku?
KOPRIVNICA - Građani Koprivnice pribojavaju se da bi nezavisni Željko Lacković, koji je u sabor ušao s liste Domovinskog pokreta, mogao kao i 2018. godine opet iskoristiti svoj politički utjecaj kako bi u Nadzorni odbor Podravke instalirao svog čovjeka, a on zasad ne odbacuje tu mogućnost.
SAD: Moguće je da je Izrael kršio međunarodno pravo našim oružjem
ORUŽJE
SAD: Moguće je da je Izrael kršio međunarodno pravo našim oružjem
WASHINGTON - Administracija američkog predsjednika Joea Bidena objavila je jučer kako je moguće da je Izrael koristio oružje dobijeno od SAD-a u kršenju međunarodnog humanitarnog prava tijekom svoje vojne operacije u pojasu Gaze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE