GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević poziva Most i DP da podrže SDP-ovu manjinsku vladu

Tomašević poziva Most i DP da podrže SDP-ovu manjinsku vladu
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 13:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je u petak da su spremni ne biti u Vladi, te zatražio od Mosta i Domovinskog pokreta (DP) da učine isto te podrže manjinsku vladu SDP-a kako bi se stavio interes građana ispred fotelja.

Manjinska vlada mogla bi odmah smijeniti glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, predložiti da se stavi izvan snage 'lex AP', pokrenuti reforme u borbi protiv korupcije vezano za pravosuđe i druge institucije, rekao je Tomašević novinarima u Gradskoj upravi.

Dodao je da su oporbene stranke desnice i ljevice o tim pitanjima na isti način glasale u Saboru.

"Očito je da smo različiti u svjetonazorskim temama, ali u ovim temama smo bili na istim pozicijama i sad je prilika da se to pokaže i da se stavi interes građana ispred ministarskih fotelja", poručio je Tomašević.

Smatraju da manjinsku vladu treba formirati SDP jer je od svih oporbenih stranaka osvojio daleko najveći broj mandata, te se svjetonazorski nalazi između Možemo! na ljevici i stranaka na desnici.

"Znači SDP je prihvatljiviji i nama i njima", kazao je Tomašević.

Prijedlog daju zbog međusobnog uvjetovanja oko ulaska u Vladu desnih i lijevih ministara.

"Sad je prilika za Most i Domovinski pokret koji su tvrdili da im je glavni cilj maknuti HDZ s vlasti da to i pokažu", poručio je Tomašević te istaknuo da je im je interes njihovih birača i građana ispred ministarskih fotelja.

Tomašević je odgovorio da se koordinatorica Možemo! Sandra Benčić imala jučer s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom sastanak, tako da SDP na neki način radi na tom njihovom prijedlogu, i održavaju više bilateralne sastanke o tome kako da se formira većina.

Komentirajući izjavu Nikole Grmoje iz Mosta koji je pozvao na razgovore kako bi formirali anti HDZ vladu bez Možemo i SDSS-a, Tomašević je rekao da je to dinamika između Mosta i Domovinskog pokreta, a situacija je od strane Možemo! obostrana.

Smatra da je na SDP-u da definira tko će biti mandatar, a hoće li SDP s obzirom na razgovore o sastavljaju vlade prihvaćati neke druge uvjete od drugih stranaka to je na njima da odgovore, rekao je Tomašević.

Tagovi: tomašević, most, možemo!, dp, sdp
PROČITAJ I OVO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
Raznesen bankomat u Vukomercu
PLJAČKA
Raznesen bankomat u Vukomercu
ZAGREB - Nakon deset dana pauze, nepoznati razbojnik ili, pak, više njih ponovno su se okomili na bankomat.
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
KAKO DO VEĆINE?
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
ZAGREB - Formalnih pregovora oko sastavljanja nove vladajuće većine jučer nije bilo zbog obilježavanja oslobodilačke akcije Bljesak i prvomajskog praznika, ali to naravno ne znači da mobiteli nisu radili.
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
MUKE
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
ZAGREB - Nedostatak djelatnika, visoke cijene rada i materijala usporavaju oporavak građevinskog sektora, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Horváth, u kojem je sudjelovalo više od 30 članova upravnih odbora građevinskih kompanija.
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE